Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Az üzemanyagrendszer adalékok használta nem kötelező, hisz legtöbb üzemanyag már gyárilag is tartalmaz ilyen-olyan adalékot, de az egyes termékekben található plusz vegyületek még inkább elősegítik a rendszer egyes elemeinek a tisztulását. Léteznek üzemanyag tisztítók diesel és benzin üzemű járművekhez, így ezekre oda kell figyelni, mert nem mindegy melyiket töltsük, milyen tankba. Az üzemanyagrendszer adalékok és tisztítók széles kínálatát találhatja meg a Fékmester autófelszerelés és kiegészítők webáruházában és több kiváló minőségi márka közül is választhat kedvező áron online áruházunkból. Sajnos a szívórendszer idővel a normál használat mellett is elszennyeződik, a szívótorokban, a fojtószelepnél, a karburátornál, az injektoroknál lerakodások képződnek, ezek eltávolítására több féle üzemanyagrendszer tisztítót talál webáruházunkban. Ezeknek az adalékoknak, tisztítóknak az ára sokkal olcsóbb mint az üzemanyagrendszer egyes elemeinek a cseréje, így azt javasoljuk időközönként érdemes a tankban tölteni egy plusz adalékot.
Termékek

Termékek

24 termék megjelenítése 55 termék közül
 • A Catalytic System Cleaner egy professzionális eszköz a katalizátorok tisztítására és hatékonyságának helyreállítására. Alkalmas minden szívó- és turbófeltöltős benzinmotorhoz, amely ezekkel a rendszerekkel van felszerelve. Lehetővé teszi továbbá, hogy szétszerelés nélkül tisztítsa meg a benzinmotor tápellátó rendszerét és üzemanyag-befecskendező berendezéseit az összes tipikus szennyeződéstől. Tulajdonságok: - Megtisztítja a szelepeket, dugattyúgyűrűket, munkafelületet - katalizátorcellákat, kipufogórendszert a szénlerakódásoktól, kátránytól és egyéb lerakódásoktól. Eltávolítja a szénlerakódásokat az égéstér falairól és a dugattyúgyűrűk hornyairól, megakadályozva azok előfordulását; - Segít megtisztítani az oxigénérzékelő elektródáit (lambda szonda); - Visszaállítja az eredeti motorteljesítményt a kipufogórendszer hidrodinamikai ellenállásának csökkentésével; - Az égési folyamat optimalizálásával és az üzemanyag- és kipufogórendszerek szennyeződésének kiküszöbölésével csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a kipufogógáz toxicitását; - A jövőben hosszú távú hatással megvédi a katalizátort az eltömődésektől, az üzemanyagrendszert a korróziótól; - Megnöveli a katalizátor és a teljes kipufogórendszer élettartamát. Alkalmazás: csatlakoztassa a befecskendező eszközt a hengerhez. Illessze be (szúrja be) a tűjét a motor légbeömlőjének gumitömlőjébe, és akassza fel a ballont fejjel lefelé (például a megemelt motorháztető széléhez) csepegtetőként. Kapcsolja be az alapok áramlását. Hagyja a motort alapjáraton 1500 ford./perc sebességgel járni körülbelül 30-45 percig. Ne hagyja, hogy a motor túlmelegedjen. Ha a kipufogócső pirosan világít (a magas hőmérséklet miatt), azonnal hagyja abba a tisztítást.
Elérhetőség: Szállítható
1 285 Ft
 • Komplex mosó- és kenőanyag hamumentes (fémeket és vegyületeiket nem tartalmazó) szintetikus észter alapú benzinadalék minden típusú benzinhez (beleértve a kétüteműeket is) és katalizátorral felszerelt hibrid motorokhoz. Tisztítja az üzemanyagrendszert és a kipufogórendszert is. BONTÁS NÉLKÜLI tisztításával javítja a katalizátorok hatékonyságát, valamint optimalizálja az oxigénérzékelők (lambda szondák) működését, tisztán tartva azokat. Tulajdonságok: - Az égési hőmérséklet növelésével és az aktív oxigén felszabadulásával a folyamat során kiég, és eltávolítja a lerakódásokat és szennyeződéseket a teljes kipufogórendszerben, beleértve a katalizátort és az érzékelőket is. Ennek eredményeként csökken a kipufogógáz mozgásával szembeni ellenállás, az üzemanyag-levegő keverék és az égési folyamat optimalizált összetétele, így nő a motor teljesítménye és az energiaátalakítási hatékonyság; - Csökkenti a szén-monoxid képződést, a kipufogógázok átlátszatlanságát és toxicitását, növeli a katalizátorok, oxigénérzékelők, gyújtógyertyák, befecskendezők és a motor egészének élettartamát. Ez kiküszöböli a leggyakoribb motorproblémákat, amelyek a „Check Engine” jelzésekhez vezetnek, és csökkentik a karbantartási és javítási költségeket; - Gondoskodik a teljes üzemanyagrendszer kenéséről és egyes elemeinek megtisztításáról a koromtól és mindenféle lerakódástól (lakk, gyanta stb.), különösen minden típusú befecskendező és karburátor, szórófej, üzemanyag-szivattyú, szívószelep és az égés során. kamra, valamint elkerüli az új lerakódások képződését a benne lévő észtereknek és speciális mosószereknek köszönhetően. Csökkenti a dugattyúgyűrűk összetapadását, ami megakadályozza azok elakadását. Mindez csökkenti a túlzott üzemanyag- és olajfogyasztást; - Az adalékanyag felvitele során kialakuló erős és ellenálló olajfilm jelentősen csökkenti az üzemanyagrendszer összes súrlódási párjának kopását és megakadályozza elemeinek korrózióját, ezáltal növeli az élettartamát, valamint csökkenti a hengerek, dugattyúk és dugattyúgyűrűk kopását; - Kiküszöböli az indítási problémákat, visszaállítja az alapjárati fordulatszám egyenletességét; - Minden építőanyaggal kompatibilis; - Ideális városi forgalomban üzemeltetett járművekhez. Alkalmazás: A maximális hatékonyság érdekében adjon hozzá 450 ml/30 liter üzemanyagot (1:60) az üzemanyagtartályhoz; a szennyeződések elkerülése érdekében adjuk hozzá 1:100 arányban. Rendszeres használatra ajánlott. Felhasználhatósági idő: a gyártástól számított 5 év.
Elérhetőség: Szállítható
1 215 Ft
 • A Mannol DPF tisztító hab a szennyezett részecskeszűrők tisztítására használható, mely az autókban meghibásodást vagy jelentős teljesítménycsökkenést okoz. A DPF tisztító hab visszaállítja a részecskeszűrő teljes áramlási kapacitását, teljesen eltávolítva a korom és szánlerakódásokat a szűrőből. A tisztításhoz NEM szükséges kiszerelni a részecskeszűrőt (DPF-et)! A mannol részecskeszűrő tisztítóval jelentős pénzt takarít meg, ugyanis nem kell új részecskeszűrőt vásárolnia (ez függ a részecskeszűrő állapotától is). Nem tűzveszélyes! Semleges hamu és fémmentes formula. Párolog, anélkül, hogy maradványokat hagyna. Használata: (műszaki ismereteket igényel) Távolítsa el a hőmérséklet- vagy a nyomásérzékelőt. Alaposan rázza fel a palackot. A szórófejre helyezze fel a kiegészítő csövet. Helyezze be a csövet a nyíláson keresztül, majd 10 másodperceként adagoljon be a DPF tisztító habból. Alaposan tisztítsa ki, majd közlekedjen az autóval. Ellenőrizze komputer segítségével, hogy hiba fenn el-e. Kiszerelés: 500 ml
Elérhetőség: Szállítható
1 885 Ft
 • Innovatív motorvédő szer szintetikus vegyület-étereken-észtereken (V. csoportba tartozó olajok) és hatszögletű bór-nitrid mikrorészecskéken alapuló h-BN (fehér grafit)-kopás- és súrlódásgátló adalék olajfürdő-tengelykapcsoló nélküli motorolajokhoz (súrlódó tengelykapcsolók). Alkalmas minden típusú motorhoz-dízel és benzin, négyütemű és kétütemű, valamint minden típusú olajhoz-ásványi, félszintetikus, szintetikus, beleértve az étert (észtert) tartalmazó motorokat is. Ideális termék tuning és nagy teljesítményű autókhoz. Ez grafitszerű mikropor stabil éteres szuszpenziója. Az adalékban lévő étermolekulák mágnesesen kötődnek a fémfelületekhez, különálló polaritásuk miatt, és sűrű és nagyon stabil olajréteget képeznek, míg a kerámia mikrorészecskék kisimítják a súrlódó felületek egyenetlenségeit, és hatékonyan elvezetik a hőt. Ez megakadályozza a fémfelületek közvetlen érintkezését és a különálló alkatrészek kopását még a legszélsőségesebb üzemi körülmények között is. Megelőzhető a száraz súrlódás hidegindításkor, különösen nulla alatti hőmérsékleten, ezáltal minimálisra csökkentve a motor beindítása közbeni kopást. A termék felhordásakor kialakuló határréteg a következő tulajdonságokkal rendelkezik: - extrém nyomásállóság - lehetővé teszi a motor és/vagy a sebességváltó megnövelt terhelés nélküli működését negatív következmények nélkül; -kiváló kopás- és súrlódásgátló tulajdonságok, amelyek jelentősen megnövelik a motor és/vagy sebességváltó élettartamát, és jelentősen csökkentik az üzemanyag-fogyasztást és a motorzajt; -korróziógátló és antioxidáns tulajdonságok. Az adalékanyag az olajnak a következő tulajdonságokat adja: - megakadályozza a száraz súrlódást; - csökkenti a párolgást, csökkenti a CO2 -kibocsátást és meghosszabbítja az olaj élettartamát; - javítja a termikus oxidációs stabilitást, ami növeli az öregedéssel és a lebomlással szembeni ellenállást, ezáltal meghosszabbítja az olajcsere intervallumokat; - javítja az alacsony hőmérsékletű tulajdonságokat, így sokkal könnyebb a hidegindítás; - javítja a mosó- és diszpergáló tulajdonságokat, megakadályozva a lakk, gyanták és iszap lerakódását, ami megnöveli a motor és/vagy sebességváltó és maga az olaj élettartamát Kompatibilitás: - Kompatibilis minden anyaggal, a részecskékkel és a legfinomabb olajszűrőkkel (finom szűréshez): a szemcseméret (legfeljebb 0,5 ľm) biztosítja azok szabad áthaladását az összes szűrőn, és megakadályozza a lerakódásokat, - Kompatibilis katalizátorokkal, minden típusú turbófeltöltővel és minden befecskendező rendszerrel, beleértve a közös nyomócsövet is. Alkalmazás: Rázza fel és adja hozzá az olajhoz 250 ml /4- 5 liter arányban. Figyelem! Nem alkalmas olajfürdős tengelykapcsolóval (súrlódó tengelykapcsoló) felszerelt berendezésekben való használatra.
Elérhetőség: Szállítható
1 530 Ft
 • Szívószelep tisztító – rendkívül hatékony eszköz a benzinmotorok szívórendszerének megtisztításához a szívószelepekig és a legelérhetetlenebb helyeken a tipikus szennyeződésektől a rendszer szétszerelése nélkül. A legtöbb esetben egyetlen alkalmazás elegendő a szívórendszer tökéletes állapotba hozásához. Az alapjárati szelep (IAC) működése közben fokozatosan felhalmozódnak rajta a lerakódások, amelyek végső soron befolyásolják a levegő és a gázok keringését. Ez csökkenti a motor teljesítményét és gyorsulását, megzavarja az alapjárat zökkenőmentességét, és jelentősen növeli az üzemanyag-fogyasztást. Az eltömődött alapjárati szelep jelei a következők lehetnek: - Nehéz indítás; - Szakaszos alapjárat, amit a fordulatszámmérő ugrásszerű leolvasása jelez; - Lassú sebességcsökkentés, ha vezetés közben megnyomja a tengelykapcsoló-pedált; - Fekete füst a kipufogócsőből. Tulajdonságok: - Gyorsan, hatékonyan és gondosan eltávolítja a szennyeződéseket, kormot, szenet, gyantás és olajlerakódásokat és egyéb, legnehezebben eltávolítható és régi szennyeződéseket; - Tovább védi a szívórendszer elemeit a korróziótól és az oxidációtól, megakadályozza az új szennyeződések és lerakódások képződését rajtuk, biztosítja a mozgó alkatrészek funkcionalitását és mobilitását, - meghosszabbítja a szívórendszer élettartamát és csökkenti a javítási költségeket; - Megkönnyíti a hidegindítást, visszaállítja az alapjárati fordulatszám egyenletességét és csökkenti az üzemanyag-fogyasztást; - Acetont tartalmaz, amely agresszív festékfelületekre és műanyagokra; - Biztonságos katalizátorokhoz, oxigénérzékelőkhöz és turbófeltöltőkhöz. Alkalmazás: használat előtt jól rázza fel a ballont. A terméket a légáramlásmérő mögé kell permetezni (a termék nem kerülhet rá) legalább 30 másodpercig (a szennyezettség mértékétől függően), amikor a motor alapjáraton (legalább 2000 ford./perc) jár. Ha különösen tartós lerakódások vannak a fojtószelepen, a szívócsonkon vagy a szívószelepeken, a tisztítási eljárás megismételhető. Az alkalmazás után hagyja járni a motort körülbelül 20 másodpercig min. 2000 ford./perc, így a szívórendszerben lévő esetleges maradékok megéghetnek.
Elérhetőség: Szállítható
1 010 Ft
 • Komplex kopásgátló adalék minden típusú dízelüzemhez, különösen az alacsony kéntartalmú I. és II. Típusokhoz a GOST R 52368-2005 (EN-2005 európai előírások) szerint. A maximális hatás elérése érdekében folyamatosan használja. Az alkalmazás hatása 20 órás vezetés (kb. 1200-1600 km) után válik észrevehetővé. Termék tulajdonságai: - Stabil és erős kenési komplex Estero-olaj fóliát képez, nagyfokú adszorpcióval az üzemanyag-rendszer alkatrészein és részein, ami jelentősen csökkenti az érintkező felületek súrlódási együtthatóját és jelentősen csökkenti azok kopását. - A benne található tisztító adalékok miatt hatékonyan tisztítja az üzemanyag-rendszer alkatrészeit és védi a szennyeződéstől és minden típusú lerakódástól, - Megakadályozza az új lerakódások kialakulását a vas- és színesfémek és ötvözetek nem konjugált felületein egy speciális olajvédő film képződése miatt. Emiatt kifejezett korróziógátló hatása is van; - Az adalékanyagban található gyújtásgátlók javítják az üzemanyag-hatékonyságot, amelynek eredményeként az üzemanyag-keverék gyorsabban gyullad, majd simán és simán ég; csökkenti a henger-dugattyú csoport dinamikus terhelését és ezáltal növeli annak erőforrását; Az alacsony cetánszámú üzemanyagoknál 1-2 ponttal növeli a cetánszámot. - Visszaállítja a gumitömítések rugalmasságát és térfogatát; - Megakadályozza az üzemanyag oxidációját, különösen az alacsony minőségű, - Csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a kipufogógáz-toxicitást az üzemanyag elégetésének teljességének növelésével;
Elérhetőség: Szállítható
2 380 Ft
 • Komplex kopásgátló adalék minden típusú dízelüzemhez, különösen az alacsony kéntartalmú I. és II. Típusokhoz a GOST R 52368-2005 (EN-2005 európai előírások) szerint. A maximális hatás elérése érdekében folyamatosan használja. Az alkalmazás hatása 20 órás vezetés (kb. 1200-1600 km) után válik észrevehetővé. Termék tulajdonságai: - Stabil és erős kenési komplex Estero-olaj fóliát képez, nagyfokú adszorpcióval az üzemanyag-rendszer alkatrészein és részein, ami jelentősen csökkenti az érintkező felületek súrlódási együtthatóját és jelentősen csökkenti azok kopását. - A benne található tisztító adalékok miatt hatékonyan tisztítja az üzemanyag-rendszer alkatrészeit és védi a szennyeződéstől és minden típusú lerakódástól, - Megakadályozza az új lerakódások kialakulását a vas- és színesfémek és ötvözetek nem konjugált felületein egy speciális olajvédő film képződése miatt. Emiatt kifejezett korróziógátló hatása is van; - Az adalékanyagban található gyújtásgátlók javítják az üzemanyag-hatékonyságot, amelynek eredményeként az üzemanyag-keverék gyorsabban gyullad, majd simán és simán ég; csökkenti a henger-dugattyú csoport dinamikus terhelését és ezáltal növeli annak erőforrását; Az alacsony cetánszámú üzemanyagoknál 1-2 ponttal növeli a cetánszámot. - Visszaállítja a gumitömítések rugalmasságát és térfogatát; - Megakadályozza az üzemanyag oxidációját, különösen az alacsony minőségű, - Csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a kipufogógáz-toxicitást az üzemanyag elégetésének teljességének növelésével;
Elérhetőség: Szállítható
815 Ft
 • Speciális adalék a benzinben, amely növeli az oktánszámot és tisztító tulajdonságokkal rendelkezik. Alkalmas minden típusú benzines és minden típusú benzinmotorhoz (atmoszférikus és turbófeltöltős), tetszőleges számú szeleppel, benzin részecskeszűrőkkel és katalizátorokkal felszerelve. A termék tulajdonságai: - A kutatási módszer szerint 3-6 egységgel növeli az oktánszámot (a benzin minőségétől függően). Lehetővé teszi az ajánlottnál legfeljebb 6 egységgel alacsonyabb oktánszámú benzin használatát; - Megvédi a motor alkatrészeit a kopogástól, megelőzve a költséges javításokat; - A detonáció és az üzemanyag teljes égésének hiánya miatt a motor teljesítménye nő, és a teljesítmény stabilitása minden üzemmódban biztosított, beleértve a túlterhelést is. Sima alapjárat biztosított. Csökkenti a motor zaját és vibrációját; - Kiváló tisztító tulajdonságokkal rendelkezik, hatékonyan tisztítja az üzemanyagrendszert és különösen a befecskendezőket (fúvókákat) és a szelepeket a hamutól, koromtól, lakktól és egyéb el nem égett maradványoktól, és megakadályozza azok további lerakódását. Csökkenti a dugattyúgyűrűk kokszosodását, megakadályozza azok letapadását és az ebből eredő megnövekedett üzemanyag- és olajfogyasztást; - Kiegészítő kenést biztosít az üzemanyagrendszer kulcsfontosságú elemeinek (üzemanyag-szivattyú, karburátor, injektorok (fúvókák), meghosszabbítva azok élettartamát, ezáltal csökkentve a karbantartási költségeket; - Megvédi az üzemanyagrendszert a korróziótól; - Teljesen együtt ég az üzemanyaggal anélkül, hogy szénlerakódásokat hagyna; - Csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a kipufogógázok toxicitását azáltal, hogy növeli a benzin égésének teljességét; - A szénképződés, a füst és a toxicitás csökkentése növeli a gyújtógyertyák, az oxigénérzékelők, a katalizátorok, az injektorok és általában a motor erőforrásait; - Semlegesíti az alacsony minőségű (helyettesítő) benzin és a benne található adalékanyagok használatának hatásait; - Minden építőanyaggal kompatibilis. Alkalmazás: 1:100 arányban töltse a tartályba (450 ml/45 liter üzemanyag). Önkeverő. Rendszeres használatra ajánlott.
Elérhetőség: Szállítható
2 550 Ft
 • Speciális adalék a dízel üzemanyagban, amely növeli a cetánszámot és tisztító tulajdonságokkal rendelkezik. Alkalmas bármilyen típusú dízel üzemanyaghoz és minden típusú dízelmotorhoz (atmoszférikus és turbófeltöltős) bármilyen üzemanyagrendszerrel, dízel részecskeszűrőkkel és katalizátorokkal felszerelt és nem. A termék tulajdonságai: - Csak engedélyezett cetánszámnövelő komponenseket tartalmaz. 2-ről 4 egységre növeli a cetánszámot (az üzemanyag minőségétől függően); - Az üzemanyag csendesebb, simább és teljes égésének köszönhetően a motor teljesítménye megnövekszik, és a teljesítmény stabilitása minden üzemmódban biztosított, beleértve a túlterheléseket is. Sima alapjárat biztosított. Csökkenti a motor zaját és vibrációját; - Növeli az üzemanyag gyúlékonyságát hideg időben, megkönnyítve a hideg motor beindítását; - Hatékonyan megtisztítja az üzemanyagrendszer alkatrészeit és részeit: az égésteret, a befecskendező fúvókákat, a szelepeket és a dugattyúfejeket a hamutól, széntől, lakktól és egyéb el nem égett maradványoktól, és megakadályozza ezek későbbi képződését. Csökkenti a dugattyúgyűrűk kokszosodását, megelőzve azok előfordulását és az ebből eredő megnövekedett üzemanyag- és olajfogyasztást; - Megvédi az üzemanyagrendszert a korróziótól; - Teljesen leég az üzemanyaggal anélkül, hogy maradékot hagyna; - Kiegészítő kenést biztosít az üzemanyagrendszer kulcsfontosságú elemeinek (nagynyomású üzemanyag-szivattyú, befecskendezők, szivattyú-befecskendezők stb.), meghosszabbítva azok élettartamát és megakadályozva a költséges javításokat; - Csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a kipufogógáz toxicitását azáltal, hogy növeli az üzemanyag égésének teljességét; - A szénképződés, a füst és a toxicitás csökkentése növeli a kipufogógáz-semlegesítő rendszerek és az érzékelők, a befecskendezők és a motor egészének erőforrásait; - Minden építőanyaggal kompatibilis. - Semlegesíti a rossz minőségű gázolaj használatának hatásait. Alkalmazás: 1:300 (450 ml/135 liter üzemanyag) arányban töltse a tartályba. Önkeverő. Rendszeres használatra ajánlott.
Elérhetőség: Szállítható
1 450 Ft
 • Univerzális tisztítószer benzinmotorok üzemanyag-rendszereihez (atmoszférikus és turbófeltöltős). Többpontos befecskendezésű (MPI) és közvetlen (GDI) befecskendező motorokhoz tervezték, alkalmas karburátoros motorokhoz is. A legújabb generációs mosószerrel fejlesztették ki. Kipufogógáz-tisztító rendszerekkel felszerelt benzinmotorokhoz ajánlott, beleértve a katalizátorokat is. Termék tulajdonságai: - Gyorsan és hatékonyan tisztítja a fúvókákat, eltávolítva a tűkből és fúvókákból a szénlerakódást, a kátrányt és más lerakódásokat; - Eltávolítja a szennyeződéseket és egyéb lerakódásokat a szívószelepekből, szelepekből és az égéstérből; - Stabilizálja a benzin égési folyamatát, nyugodt, sima és teljes üzemanyag-elégetést biztosít; - Megkönnyíti az indítást, kiküszöböli a rángásokat és a gyenge motorfojtási reakciót, stabilizálja az alapjárati fordulatszámot és növeli a motor teljesítményét az üzemanyag porlasztásának javításával. Csökkenti a kipufogógázok toxicitását; - Megtisztítja az üzemanyagot, ha minden más dolog megfelelő; - További kenést biztosít az üzemanyag-rendszer legfontosabb elemeinek (üzemanyag-szivattyú és befecskendezők) és a henger-dugattyú csoport részeinek, megakadályozva a költséges javításokat, meghosszabbítva azok élettartamát és a motor élettartamát; - Védi az üzemanyag-rendszert a korróziótól; - Használható az injektorokon és az üzemanyag-rendszer egyéb részein található szennyeződések és lerakódások megelőzésére. Alkalmazás: Tankolás előtt töltse be a tartályba 300ml / 30 liter benzin arányban. Erős szennyeződés esetén teljesítmény veszteség lehetséges. Ebben az esetben cserélje ki az üzemanyagszűrőt, és ismételje meg a tisztítást. Rendszeres használatra ajánlott.
Elérhetőség: Szállítható
775 Ft
 • Diesel üzemanyag-adalékanyag minden típusú dízel részecskeszűrő tisztításához és regenerálásához (részecskeszűrő). Kiégeti a korom betéteket és meghosszabbítja a szűrő élettartamot. Biztosítja az üzemanyag teljes égetését, ami növeli az áramot, csökkenti a koromképződést és a kipufogógáz toxicitást. Alkalmazás: tankolás előtt 400 ml adalékanyag arányban 60 liter üzemanyagonként. Használd 2,000 km-enként.
Elérhetőség: Szállítható
2 450 Ft
 • Carburetor Cleaner – rendkívül hatékony porlasztótisztító szétszerelés nélkül. Gyorsan, gondosan és hatékonyan tisztítja a fojtószelepet és a légcsappantyúkat, a diffúzorokat, a fúvókákat és a karburátorok minden egyéb elérhető belső felületét, valamint azok külső felületeit. Minden két- vagy négyütemű benzinmotorhoz alkalmazható, katalizátorral vagy anélkül. Tulajdonságok: - Rendkívül hatékony szerves oldószerek keveréke. Nem tartalmaz acetont; - Teljesen feloldja és eltávolítja a különböző eredetű, tipikus karburátor-szennyeződéseket; - Nem tömíti el a karburátor mögött található motorelemeket: szelepeket, égésteret stb.; - Stabilizálja az alapjárati fordulatszámot, megkönnyíti a hidegindítást, javítja a motor gyorsulását; - Optimalizálja a szívórendszer működését mozgó részeinek tisztításával és kenésével; - A termék olyan anyagokat tartalmaz, amelyek agresszívek a festékfelületekre és a műanyagokra; - Csökkenti az üzemanyag-fogyasztást (akár 5%-kal) és a kipufogógáz toxicitását; - Alkalmazható motorkerékpár-láncok, vezérműláncok, tengelykapcsoló alkatrészek, olajszivattyúk, fogaskerekek, főtengelyek és egyéb festetlen fém alkatrészek és motoralkatrészek tisztítására. Alkalmazás. Állítsa le a motort és távolítsa el a légszűrőt. Közvetlenül hozzá kell férni a fojtószelephez. Permetezze a terméket a karburátor minden belső felületére a hozzáférési területen, valamint szükség esetén a külső felületekre. Hagyd megszáradni. Cserélje ki a légszűrőt az eredeti helyére. Célszerű ezzel egyidejűleg cserélni. Indítsd be a motort és hagyd közepes fordulatszámon járni, és már indulhatsz is. Hagyja a motort 20 másodpercig alapjáraton járni 2000-es fordulatszámon, hogy a befecskendező rendszerben maradt szennyeződés megéghessen. Ha a motor megengedi, azaz stabil fordulatszámot tud tartani, amikor a légbeömlőt leválasztják, akkor a tisztítás a motor bekapcsolásakor elvégezhető. Ha ez nem működik, forduljon a szervizközponthoz, hogy megtudja, hogyan kell ezt megtenni. Néha elég kikapcsolni a légmennyiségmérőt. Amikor a motor jár, a tisztítási folyamat jelentősen fokozódik. Ugyanakkor ne engedje, hogy a termék rákerüljön a légáramlásmérőre és a festett részekre.
Elérhetőség: Szállítható
615 Ft
 • A tanktól az égéstérig az egész üzemanyag rendszerből eltávolítja az üzemszerű szennyeződéseket, az egész felső hengertérből a kokszos maradványokat, kormos lerakódásokat.A PVC szelepteljesítményt fenntartja, eltávolítja a nedvességet és a kondenzvizet a teljes üzemanyag rendszerből, keni és védi a felső hengerteret. Hatása: tiszta, erőteljes égés, észlelhető üzemanyag megtakarítás, javuló motorteljesítmény, rozsda -és korrozióvédelem, a káros gáz kibocsátás rendkívüli csökkenése, a katalizátorok élettartamának rendkívüli növelése.Minden Otto-motorhoz; turbó, illetve katalizátor esetén is ajánlott. Nem alkalmazható: gáz-rendszerrel szerelt autókban.Töltsön 375 ml terméket kb. 30-40 liter üzemanyaghoz évente kétszer vagy 10-15 ezer kilométerenként! ClearFlow készülékkel is alkalmazható közvetlen injektor tisztításra. Túladagolás nem lehetséges. Max. 80 liter üzemanyaggal keverve hatékony.
Elérhetőség: Szállítható
4 570 Ft
 • Pro-Tec benzin üzemanyagrendszer tisztító Hybrid minden Otto-motorral rendelkező hybridjárműben használható. Eltávolítja az üzemszerű szennyeződéseket, valamint a kondenzvizet és nedvességet, melyek a hybridjárművekre jellemző rendszertelen, rövid távú működtetés miatt keletkeznek. A tanktól az égéstérig megtisztítja a járművet. Ezen felül a termék gátolja a hybrideknél szintén gyakran előforduló üzemanyagelöregedést és annak negatív hatásait, eltávolítja a ragacsos maradványokat (pl. a szelepek körül), valamint a kokszmaradványokat, gyantás- és koromlerakódásokat a teljes felső hengertérből, melyet egyúttal ken és véd.Ezáltal:• tiszta, erőteljes égés, • érzékelhető üzemanyagmegtakarítás, • javuló motorteljesítmény, • rozsda és korrózióvédelem, • az üzemanyagelöregedés és annak hatásainak kivédése, • káros kipufogógázok csökkentése, Otto-motoros hybridjárművekben alkalmazható. Különösen ajánlott katalizátorokhoz, turbókhoz és közvetlen befecskendezőkhöz.a terméket a benzintankba kell önteni. Ügyeljünk a keverési arányokra! Javaslat: legalább évi 3-4 alkalommal tankolás előtt öntsük az üzemanyagrendszerhez, de legalább a következő esedékes átnézés alkalmával.Hatóidő: üzem közben fejti ki hatását Felhasznált mennyiség: 375ml elegendő max. 80 liter üzemanyaghoz. Keverési arány: 1:200
Elérhetőség: Szállítható
5 030 Ft
 • 1-es komponens K1 (tisztítóhab): speciálisan kifejlesztett nagyhatású tisztítókomponens, mely a motor teljes égésterében feloldja az üzemszerű használat által létrejött lerakódásokat. A termék eltávolítja a korommaradványokat az égéstérből, főként a szelepekről, dugattyútetőről, a dugattyú koromfogó részéről, és a dugattyúgyűrűről. Emellett megtisztítja a szívószelep- és kipufogó szelepfészkeket (amennyiben nyitva vannak) és a szelepeket.Ezenkívül a kiszerelt állapotú EGR-szelepen, a turbófeltöltőn, valamint a szívórendszeren (szívócsőtől a szívószelepig) képződött lerakódásokat is megbízhatóan eltávolítja. A Carbon X nem károsítja a tömítéseket és minden motoralkatrésszel összeegyeztethető.2-es komponens K2 (semlegesítő): kémiai reakciót hoz létre, mely az előzőleg bejuttatott tisztítóhabot (K1) cseppfolyósítja és megköti a leoldott lerakódásokat. A Carbon X Extractort (Art.-Nr. 34142) ezután használjuk, hogy biztonságosan eltávolítsuk az égéstérből a létrejött emulziót és a feloldódott lerakódásokat.Figyelem! Az anyag professzionális felhasználásához megalapozott szakmai tudás szükséges. Forduljon autószervizéhez!Otto és dízelmotorok
Elérhetőség: Szállítható
16 155 Ft
 • Tisztítja az egész szívórendszert és égésteret, eltávolítja a szennyeződéseket és gyantás lerakódásokat a szívójáratból, megszünteti a beáramló és a kiáramló szelepekről a kipufogógáz visszavezetésből származó lerakódásokat. Hatása: nyugodt, egyenletes motorjárat, javuló motorteljesítmény, kisebb fogyasztás, alacsonyabb károsgáz képződés.Csak autószervizeknek, képzés szükséges használatához!
Elérhetőség: Szállítható
3 810 Ft
 • Jelentősen csökkenti a koromképződést, és a kellemetlen csattogó motorhangot minden beszerelt, ill. mobil dízelmotorban. Javítja a hidegindítási feltételeket. Garantálja a mozgó alkatrészek optimális kenését, és biztosítja a tiszta erőteljes égést. Védi az egész rendszert a korrózió ellen.Tankolás előtt az üzemanyagtartályba kell önteni. Hatását üzem közben fejti ki. 150 ml 50 liter gázolajhoz elegendő.Felhasználható minden dízel motorhoz. Ajánlatos katalizátorral és részecskeszűrővel gyártott rendszereknél is.
Elérhetőség: Szállítható
3 200 Ft
Elérhetőség: Szállítható
4 420 Ft
 • Elsősorban a közvetlen, ClearFlow eszközzel végzett tisztításhoz ajánlott, de lehetséges a tankon keresztüli alkalmazás is. Csúcsteljesítményű termék, minden dízelmotorhoz, részecskeszűrős járművekbe, katalizátoros és turbó-motorokhoz is. Csak hamumentes alkotóanyagokból tevődik össze. Hatásosan eltávolítja az üzemszerű szennyeződéseket az egész dízelrendszerből, a tanktól az égéstérig, valamint a gyantás, ragacsos lerakódásokat a befecskendező fúvókákból és a befecskendező szivattyúból, a kokszos maradványokat és kormos lerakódásokat az egész felső hengertérből.Keni és védi a dízelbefecskendező rendszert és az egész felső hengerteret. Meghaladja az előírt DIN 599HFRR kenési értéket, tökéletes üzemanyag-porlasztást biztosít. Hatása: azonnal észlelhető füst- és koromcsökkenés, optimális hidegindítási tulajdonság, javuló motorteljesítmény, jobb hidegindítási tulajdonság, érzékelhető üzemanyag megtakarítás, a befecskendező rendszer és katalizátor élettartama növekszik.koncentráltan, rendszertisztító készülékkel,kérje szervize segítségét!)Töltsön 375 ml terméket kb. 30-40 liter üzemanyaghoz évente kétszer vagy 10-15 ezer kilométerenként! Túladagolás nem lehetséges. Max. 80 liter üzemanyaggal keverve hatékony.Minden dízel motornál alkalmazható.
Elérhetőség: Szállítható
4 875 Ft
 • Kifejezetten az adagolós dízel rendszerek tisztítója, de bármilyen dízel rendszerben alkalmazható. Eltávolítja az üzemszerű szennyeződéseket a tanktól az égéstérig, a gyantás, ragacsos lerakódásokat a befecskendező fúvókákból és a befecskendezőszivattyúból, a kokszos maradványokat és kormos lerakódásokat az egész felső hengertérből. Keni, és védi a dízel befecskendező rendszert és az egész felső hengerteret. Hatása: az égés tiszta és erőteljes lesz, javuló motorteljesítmény, érzékelhető üzemanyag megtakarítás, növekszik a befecskendező rendszer élettartama, növeli a katalizátor működőképességét és élettartamát.Töltsön 375 ml terméket kb. 30-40 liter üzemanyaghoz évente kétszer vagy 10-15 ezer kilométerenként! Túladagolás nem lehetséges. Max. 80 liter üzemanyaggal keverve hatékony.Minden dízel motornál alkalmazható.
Elérhetőség: Szállítható
4 875 Ft
 • A PRO-TEC Torlótárcsa és karburátor-tisztító eltávolítja a ragacsos, gyantás és olajos szennyeződéseket, lerakodásokat. A termék másodpercek alatt elpárolog a felületről anélkül, hogy szennyeződés maradna vissza. Biztosítja a zavartalan működést, csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.Használat előtt jól rázza fel. A tisztítandó felületet alaposan fújja be, és hagyja hatni a terméket. Erős szennyeződés esetén a folyamatot ismételje meg.
Elérhetőség: Szállítható
4 725 Ft
 • Speciális fejlesztésű nagyhatásfokú tisztító, mely tartósan és hatásosan tünteti el a szennyeződéseket, korom- és szénmaradványokat a teljes kipufogórendszerből, főként a katalizátorról, lambdaszondáról, turbófeltöltőről és EGR-szelepről. Mivel a hybrid-járművek belső égésű motorjai rövidebben és rendszertelenebbül működnek, emiatt gyakoribbak és hosszabbak a hidegindítások, ami miatt magasabb a károsanyagképződés és több az üzemszerű szennyeződés. Ezt a problémát orvosolja az OXICAT Hybrid. Rendszeres használata megelőzi az újabb szennyeződések idő előtti létrejöttét, javítja az üzemanyag égését, optimalizálja a motorteljesítményt és biztosítja a katalizátor és a lambdaszonda szabályszerű működését. Ezáltal segíti az emissziós határértékek betartását.Előnyei:eltávolítja a lerakódott szennyeződéseket, védelmet nyújt a rendszertelen, – a rövid távú működtetés következményeként fellépő – erősebb szennyeződés ellen, visszaállítja a motorteljesítményt, biztosítja a lambdaszonda/katalizátor/turbófeltöltő/ és EGR-s,szelep rendeltetésszerű működését,megelőzi vagy megszünteti az OBD által jelzett problémákat.Alkalmazás: A terméket az üzemanyagtankba öntsük! Figyeljük a keverési arányokat. Javaslat: legalább évi 3-4 alkalommal tankolás előtt öntsük az üzemanyagrendszerhez, de legalább a következő esedékes átnézés alkalmával. Hatóidő: üzem közben fejti ki hatását.Felhasznált mennyiség: 375ml elegendő max. 80 liter üzemanyaghoz. Keverési arány: 1:200.Felhasználási területek: Bármely Otto- és dízelmotoros hybridjárműben. Különösen javasoljuk használatát olyan járművekben, melyek nem mentek át az emissziós teszten.
Elérhetőség: Szállítható
5 030 Ft
 • Ez a speciális fejlesztésű nagyhatásfokú tisztítóspray gyorsan és kíméletesen tudja megtisztítani a benzines és dízelmotorok légtömegmérőinek szennyeződésre érzékeny alkatrészeit!A tisztító könnyedén távolítja el a ráégett szennyeződéseket az izzítószálról és a lapkáról. Mindez könnyíti az autó indítását és az alapjáraton való üzemelését is! A tisztító rendszeres alkalmazásával csökken az üzemanyag fogyasztás és javul a motor teljesítménye!Légtömegmérők elszennyezett izzítószálain és lapkáin.A légtömegmérő elektromos csatlakozásait kösse ki és szerelje ki a légtömegmérőt. Az elszennyeződött alkatrészeket (izzítószál és lapka) alaposan fújja be, majd hagyja a szennyeződéseket lecsöpögni. A légtömegmérő érzékenyebb felületeit szerelés közben kézzel ne érintse meg!
Elérhetőség: Szállítható
4 875 Ft
 • PRO-TEC LPG Szelepkenő egy nagyhatásfokú kenő adalék, melynek használatával a folyékonygáz-üzemű motorok szelepeinek és szelepfészkeinek védelme jelentősen növelhető.Az egyedülálló receptúra biztosítja a felső égéstér tisztaságát és jó kenését, továbbá kopáscsökkentő felületi védelmet nyújt a szelepeknek és szelep fészkeknek. Ez a kiváló és tartós felületi védelem biztosítja a jobb hőelvezetést, ezáltal a szelepek és szelepfészkek jobb hűtését. Katalizátoros és turbófeltöltős járművekben is használható. Hatása: védi a szelepeket és szelepfészkeket, az üzemanyagfogyasztás optimalizálódik, a káros gáz képződés csökken, eltávolítja a legkisebb szennyeződést is az égéstérből, garantálja a biztos kenést, megakadályozza a szelepkárosodást, növeli a motor élettartamát.
Elérhetőség: Szállítható
6 250 Ft
Termékkategóriák