Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat
Vernet


Vernet Tájékoztató:
Az ollainvillei székhelyű Vernet hűtő és fűtőrendszerek előállításával foglalkozik, ennek egy szeletét képezik a gépjárműtechnikai alkalmazások. ISO 9001 minősítéssel rendelkeznek.A Vernet Calorstat 1927-ben alapított családi cég.Hamar betört az autópiacra kiváló minősége, és teljesítménye miatt.Kezdeti időkben hőmérséklet szabályzókat gyártottak központi kazánokhoz.Majd tovább fejlesztik az autóiparban használt termosztátokat.A Vernetet a Calorstat szerzi meg 1962-ben.1970-től az otthonokba is elkezdenek gyártani termosztátokat, fűtési elemeket, szanitereket.1976-ban az USA-ban hozzák létre Caltherm nevezatű leányvállalatukat.2018-tól "Vernet US" néven.1991-ben a Calorstat by Vernet újraindul.2009-ben megszerzik a Behr Thermotronicot.Azóta is folyamatosan terjeszkednek a Világon.
A Calorstat márka a legjobb garancia a teljesítményre, a hatékonyságra és a biztonságra.

Vernet termosztát:

A termosztát szabályozza a motor hőmérsékletét, beállítva a hűtőfolyadék áramlását a hűtő felé. Gyorsan eléri az ideális motor névleges hőmérsékletét. A termosztát a motor hőmérsékletét a normál üzemi értékek között tartja egész évben, függetlenül a külső hőmérséklettől..


 

A hűtőkörben elhelyezett érzékelő  méri ,és elküldi a vízhőmérséklet adatait a motornak.Figyelmeztet a magas hőmérsékleti szintről a figyelmeztető lámpa felvillanásával.


 

Vernet üresjárati szabályzó:
Ez az alkatrész csak a motor hidegindításakor aktív . Amint a motor hőmérséklete eléri az optimális szintet, az alkatrész már nem befolyásolja a motor működését.


A lambda-érzékelő létfontosságú alkatrész, amely a katalizátor által kibocsátott magas, és alacsony toxicitású gázok szintjét méri. A legtöbb modern jármű legfeljebb 6 oxigén (lambda) érzékelővel rendelkezhet a kipufogórendszerben.


 

 

Ezek az érzékelők a vezérműtengely és a főtengely forgási sebességének és helyzetének mérésére szolgálnak , amelyet a jármű motorvezérlő egysége (ECU) használ a gyújtási rendszer és az üzemanyag-befecskendezés folyamatának szabályozására.
A hőmérséklet-érzékelő a motor szívócsatornájára kerül, méri a beszívott levegő hőmérsékletét, és továbbítja az adatokat a számítógépnek. Ezek az adatok fontos szerepet játszanak az üzemanyag befecskendezésben. A hőmérséklet érzékelő által szolgáltatott adatok felhasználásával a jármű a motor által igényelt optimális levegő-üzemanyag mennyiséget bocsátja ki, miközben csökkenti a CO2-kibocsátást és az üzemanyag fogyasztást.

 

Mechanikus vagy hidraulikus kapcsoló, a sebességváltó hátramenetbe kapcsolásakor aktiválja a jármű tolató lámpáit.
Vernet ventillátor kapcsoló:
További kiegészítő hőnérséklet érzékelők, és a termosztát segítenek fenntartani a motor optimális hőmérsékleti szintjét, megakadályozva a túlmelegedést. Hűti a motor hűtőfolyadékát egy vagy több ventilátor beindításával. Az optimális motorteljesítmény biztosítja a CO2-kibocsátás és az üzemanyagfogyasztás csökkentését. 

A motor optimális teljesítménye a megfelelő levegő-üzemanyag aránytól függ . Az elosztó abszolút nyomásérzékelője (MAP érzékelő) adatokat küld a motor elosztójában lévő levegőről a motor vezérlő egységének, hogy a jármű optimális teljesítményt nyújtson .
Kis mérete ellenére a féklámpa kapcsoló fontos szerepet játszik az autóban. Számos járműrendszer, beleértve a nyomógombos indítást, a blokkolásgátló fékeket és a járműstabilitás-szabályozást, nem működhet, ha a féklámpa kapcsolója nem működik megfelelően.
 

A vízcsőcsonkot termosztátházként és csatlakozóként használják a hűtőkör különféle csövei között. Feladata a hűtőfolyadék áramlásának biztosítása és a hűtőfolyadék optimális hőmérsékletének fenntartása a motor megfelelő működésének biztosítása érdekében.Rossz minőségű hűtőfolyadék használata ennek az alkatrésznek az idő előtti elhasználódását eredményezheti.
 

Az olajnyomáskapcsoló az olajáramkörre van helyezve, és a kritikus olajnyomásszinten figyelmeztető lámpát kapcsol be a műszerfalon. Ez az érzékelő figyelmezteti a kezelőt az olajkör meghibásodásáról.

 

A legtöbb autóban jelen lévő zárt hűtőrendszer ezen részében levegő található, ami „csillapító” hatást biztosít.Lehetővé teszi a melegedő hűtőfolyadék tágulását anélkül, hogy a hűtőrendszer meghibásodna. A tágulási tartályon keresztül könnyen, vizuálisan szemmel tarthatjuk a jármű hűtőrendszerét, mert ha a tágulási tartályban lévő hűtőfolyadék szintje csökken, akkor valahol szivárgás léphet fel, akár a csővezetékben, akár a motor tömítésében.


A hűtő kupakja egy speciális sapka, amely egy kétutas-, és nyomáscsökkentő szelepből áll. A kupak szabályozza a növekvő nyomást, amikor a hűtőfolyadék felmelegszik, és lehetővé teszi a hűtőfolyadék visszafolyását a hűtőbe, amikor a motor lehül.


A Vernet minőségi termékeit megtalálja webáruházunkban akciós áron! Vernet Származási ország:
Franciaország


Vernet Minőségi kategória:
Felső katagóriás termék.

Vernet márkában a következő termékek szállíthatók:
Kapcsolat
4028, Debrecen, Sámsoni u. 16/B.
Telefon: +36 30 9264 160
Telefon: +36 20 9150 340
Telefon: +36 70 3705 259

H: 9:00-17:00 , K-P: 8:00-17:00
info@fekmester.hu
Fekmester.hu a facebookonFekmester.hu a facebookon