Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

A vezérműlánc készlet minden szükséges alkatrészt tartalmaz ahhoz, hogy a főtengely és a vezérműtengely közötti kapcsolat megvalósuljon. A vezérműlánc készlet széles márkakínálatát találhatja meg a Fékmester motor alkatrészek webáruházában és több minőségi márka közül is választhat kedvezményes áron online áruházunkból. A vezérműlánc cseréje alkalmával érdemes minden olyan elemet kicserélni mely együtt kopik a lánccal, így későbbikben elkerülhető, a vezérlés újabb szétszerelése. Erre kínál lehetőséget a készlet, mert a szereléshez szükséges összes elemet tartalmazza, így elkerülhető az elemek külön-külön való beszerzése.

A motorvezérlése feladata, a friss keverék beszívási időpontjának és időtartalmának vezérlése és közben a kipufogógázok kibocsátási időpontjának és időtartalmának a vezérlése. A vezérmű hajtásokban a lánchajtás, a szíjhajtás mellett, a leggyakrabban alkalmazott hajtástechnika.

VEZÉRMŰLÁNC


A főtengely által hajtott vezérműlánc hajtja a vezérműtengelyt, amely a szelepek nyitását és zárását vezérli, ezzel pedig lehetővé teszi a motor működését. A vezérműlánchajtás esetén a lánc állandó feszítését rugós feszítőlap biztosítja, amely vagy feszítőkereket, vagy feszítősínt szorít a vezérműlánchoz. A vezérműlánc lengéseit és zaját a lánc húzó részét mind két oldalon közrefogó műanyag sín csökkenti.

A vezérműszíjhajtás beruházási költsége rendszerint kisebb, mint a vezérműlánchajtásoké, azonban vezérműszíj hajtást adott időszakonként cserélni kell, és ez elég komoly költségeket hordoz. A vezérműlánchajtásnál viszont egy gondozásmentes rendszert építünk be, amely legtöbbször összhangban van a motor élettartamával, ezért nem is adnak meg kötelező csereperiódust a gyárak. Természetesen, ettől függetlenül a vezérműláncos hajtásokat is időközönként ellenőrizni kell, hisz a láncok is képesek használatuk során megnyúlni. Ellenőrizni kell a feszítők helyes működését, a láncfeszítő, és vezetősínek állapotát.

VEZÉRMŰLÁNC
VEZÉRMŰLÁNC
VEZÉRMŰLÁNC


Néhány gyártó szinte kizárólagosan csak láncos motorokat használ, ilyen pl. Mercedes és Bmw, de egyre több japán vagy ázsiai gyártó is alkalmazza ezt a vezérmű hajtásformát pl. Honda, Hyundai stb. de pl. a kis köbcentis motoroknál igencsak elterjedt.

Termékkategóriák