Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

AUDI TOP kategóriák

Ablakmosó, ablaktörlő
Bowdenek - pedálok
Elektromos alkatrészek
Erőátvitel
Fék Mechanika
Fék Hidraulika
Futómű/kormányzás
Fényszóró, világítás
Gyújtás/izzítás
Hűtés/fűtés/klíma
Jeladók, érzékelők
Kilincsek, zárak
Kipufogó
Karosszéria
Lengéscsillapítók/rugók
Motor
Szíjak, görgők
Szűrő
Üzemanyagrendszer

ELŐZŐ KERESÉSEKAudi autóalkatrész jellemzői

Audi autóalkatrész elsőrendűnek számít a piacon, nem hiába, hiszen alkatrészei sem mondhatnak ellent a prémium kategóriás gépkocsi márkanevének. Azzal talán nem mondunk nagy újdonságot, ha azt mondjuk, az Audi egy német autógyár, amely a Volkswagen Group vállalat csoport része. Autóik és alkatrészeik talán az egyik legnépszerűbbek a piacon, amelyet a kiváló tulajdonságoknak köszönhet. Cikkünkben részletezzük az Audi autóalkatrész jellemzőit.

Audi fékrendszer

A fékrendszer talán az autóknak az egyik legfontosabb berendezése, hiszen a fékrendszer minősége és megfelelő működése adja a biztonság alapját. A fékrendszer nem csupán egy elemből áll – ezért is nevezik rendszernek és nem alkatrésznek –, alkatrészek együttese adja a fékrendszert, amely az autó biztonsági berendezéséhez tartozik. Az Audira jellemző, hogy fokozott biztonságot ad, ami a fékrendszer kiválóságából következik. A rendszer természetesen nagyon sok kisebb és nagyobb alkatrészek összességéből áll fel, ugyanakkor minden apró alkatrésznek is a legjobb minőségűnek kell lenni, hogy az megadja a gépjármű biztonságát. Az Audinál ez így van. A fékbetét, a fékdob, a féktárcsa stb. mind kiválóan működik, összhangban egymással, a fékezéskor nem húz félre az autó, nincs rángás, nem csikorog, a fékpedál is érezhetően jól működik.

Audi alkatrész
Audi alkatrész
Audi alkatrész

Lengéscsillapító Audi autókhoz

A lengéscsillapító a komfortos és biztonságos utazásért felel a gépjárműben. Természetesen az Audi nagy odafigyeléssel gyártja ezt az alkatrészt, hiszen nagy hangsúlyt fektetnek a kényelmes és kellemes utazásra, amely még biztonságos is. A lengéscsillapító egy olajszivattyú segítségével csillapítja a kocsi út közbeni rezgéseit és lengéseit – ha ez az alkatrész nem működik megfelelően, akkor balesetveszélyessé is válhat az autó. Szerencsére az Audi autóalkatrész kiválósága miatt ettől nem kell tartani.

Audi lengéscsillapító
Audi lengéscsillapító
Audi lengéscsillapító

Az Audi kuplungja

Az Audi kuplungjára a hosszú élettartamú, problémamentes működés jellemző, ami azért is fontos, mert így könnyű a járművet elindítani, egyenletes a motor gyújtása, szinte érzékelhetetlen a váltás – ennek köszönhető az is, hogy a kuplung lassan kopik, tehát ténylegesen hosszan tudja szolgálni az autót.

Audi kuplung
Audi kuplung
Audi kuplung

Kormányművek az Audi kocsijaiban

A kormánymű Audi autóalkatrész elsősorban azt szolgálja, hogy a jármű könnyen kezelhető legyen és a fordulékonyság is minden igényt kielégítsen. Ezt sikerült is létrehozniuk, hiszen a kormányművek olyan összhangban dolgoznak egymással, hogy abban szinte nem lehet kivetnivalót találni. Ez adja a sofőrnek a kellemes vezetési élményt, és azt is, hogy a kényelem mellett biztonságos is marad a kocsi.

Audi motoralkatrészek

Sokak számára az autó lelkét képezik a motoralkatrészek, ami miatt nem mondanak le a gyári motoralkatrészekről. A motoralkatrész tényleg a gépkocsi szíve, hiszen központi helyet foglal el, és ide futnak be és innen futnak ki a többi alkatrészek. Ennek tudható be, hogy a motor a legfontosabb Audi autóalkatrész, amely minőségét nem szabad félvállról venni. Kezdetben csak hat- és nyolchengeres motorokat gyártottak, de az első kerékhajtású autók számára gyártott alkatrészek is jellemzőek voltak rájuk. A második világháború után léptek fel nagyobb változások a motoralkatrészek terén is, innentől kezdve a Volkswagen csoport tagjaként gyártják alkatrészeiket.


Audi olajszűrők

Az Audi alkatrész olajszűrője segít abban, hogy a motorolaj minél hosszabb időn keresztül a megfelelő minőségű maradjon. A motorolaj minősége mindenekelőtt a motor működését is meghatározza, amely a gépjármű központi eleme. A megfelelő olajszűrő képes akár megduplázni a motor élettartamát, és abban is segít, hogy ne kelljen sűrűn a szervizben töltenie az idejét. Az olajcserét egyébként évente ajánlják, azzal pedig akár az olajszűrő élettartama is növelhető. Ebből már láthatjuk, hogy az Audi alkatrész elemei egymással összhangban dolgoznak, egyik a másikat kiegészíti, tehát ha az alkatrészek a megfelelő minőségűek, ha a megfelelő gyártótól vásárolják őket, akkor a gépjármű élettartamát és futását is meghosszabbítják – akár sok évvel.


Audi kipufogó

Talán az autó alkatrészek közül a kipufogó az egyik, amely talán kevés embert foglalkoztat igazán. Pedig a kipufogó is egy nagyon fontos és nélkülözhetetlen része a járműnek. A kipufogón keresztül távoznak a környezetbe ugyanis azok a gázok, amely az autó működéséhez már nem szükségesek, tehát amelyek már felhasználásra kerültek. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy például mennyire megszűrve kerülnek ezek a természetbe, hiszen a környezetre akár nagyon káros hatással is lehetnek. Az Audi autóalkatrész gyártása során arra is figyelmet fordít, hogy minél kevesebb káros anyagot juttasson a természetbe, ezzel óvva a környezetet.


Hűtés-fűtés Audinál

A gépjárművek megfelelő működése csak akkor jöhet létre, ha azok rendelkeznek a megfelelő hűtési és fűtési berendezésekkel. Ezek nem csak a levegő hőmérsékletének kellemesen tartását jelentik, hanem a motor és a más alkatrészek klimatizálását vagy felfűtését is. Hosszú kilométereket ugyanis csak úgy tehet meg egy jármű, ha az nem melegszik túl, de a fagyos időjárás sincs rá romboló hatással. A motor túlmelegedése képes akár le is állítani a járművet, amely elég kellemetlen, bárhol is történik. Az Audi hűtés-fűtési rendszere kiválónak mondható, akár az alkatrészekről, akár az utastér klímájáról van szó.

Audi olajszűrő
Audi kipufogó
Audi hűtés-fűtés

Szélvédő tisztítás – Audi tisztítófolyadékkal

A biztonságos utazás csak és kizárólag egy tiszta szélvédővel lehetséges. Képzelje el, hogy Önnek egy olyan autót kell hajtania, amely szélvédője annyira piszkos, hogy szinte ki sem lát rajta. Nem érdemes az ócska és olcsó szélvédő tisztítókra költeni, hiszen azok csak szétmaszatolják a szennyeződéseket, érdemesebb egy kissé drágább, ám tökéletes minőségű ablaktisztító folyadékot vásárolni, amelynek illata is kellemes, és kevesebbet is elég belőle használni, hogy megtisztítsa a szélvédőt.

Termékkategóriák