Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

CITROEN TOP kategóriák

Ablakmosó, ablaktörlő
Bowdenek - pedálok
Elektromos alkatrészek
Erőátvitel
Fék Mechanika
Fék Hidraulika
Futómű/kormányzás
Fényszóró, világítás
Gyújtás/izzítás
Hűtés/fűtés/klíma
Jeladók, érzékelők
Kilincsek, zárak
Kipufogó
Karosszéria
Lengéscsillapítók/rugók
Motor
Szíjak, görgők
Szűrő
Üzemanyagrendszer

ELŐZŐ KERESÉSEK



Amit a Citroën autóalkatrészről tudni érdemes

A Citroën gépjárművek figyelmet és megfelelő karbantartást igényelnek. Nincs egyszerű dolga az autótulajdonosoknak, hiszen ahhoz, hogy a jármű biztonságos maradjon és évekig szolgálja a családod szükséges a megfelelő karbantartás, hiszen egy meghibásodás óriási problémákat okozhat, az autó bármikor cserben hagyhat bennünket és családunkat. Ehhez nyújt segítséget és megoldást a Fékmester Parts Kft Citroën alkatrész kínálata.

Fékrendszerek Citroën autókhoz

A fékrendszer egyértelműen a gépkocsik egyik legfontosabb biztonsági berendezése. Ha a fékrendszer nem megbízható, akkor a gépkocsi – és természetesen utasai – óriási veszélyeknek vannak kitéve. A fékrendszer működési elve, hogy a mozgási energiát súrlódással hőenergiává alakítja, mindeközben pedig lassítja, vagy megállítja a gépkocsit. A fékrendszer természetesen több elemből áll, ezeknek mindnek megfelelőnek és megfelelő állapotúnak kell lenni ahhoz, hogy a jármű megfelelően működjön: fékdob, fékbetét, féktárcsa, fékpofa. Az alkatrészek együttes működése éri el az autó biztonságát, hogy időben reagáljon a fékezés adta utasításra. A Citroën fékrendszeréről azt kell tudni, hogy szinte azonnal és pontosan reagál a vezető utasításaira, ennek tudható be a Citroën rendkívüli biztonsága.

Citroën alkatrész
Citroën alkatrész
Citroën alkatrész

Lengéscsillapítók Citroën autókhoz

A lengéscsillapító is a gépjármű biztonságáért felel. A lengéscsillapító tulajdonképpen egy egyszerű olajszivattyú, amely hatására a járműlengések csillapodnak, tehát komfortos utazásnak lehetünk részesei. Sokan tévednek, és azt hiszik, hogy a lengéscsillapító kizárólag a komfortot szolgálja. Ez nem így van. A Citroën felhívta a figyelmet arra, hogy a megfelelően működő lengéscsillapító már a gépkocsi biztonságán is javítani képes. A nem megfelelően működő lengéscsillapító veszélyes következményekkel is járhat, hiszen a meghosszabbodott fékút akár balesetveszélyes is lehet, sőt kanyarban instabillá válik az autó. A Citroën lengéscsillapítói kiválóak, így az alacsony rezgésszám kényelmes és biztonságos utazást kínál sofőrnek és utasainak egyaránt. Sőt, a sofőr sem fárad el, hiszen nincs kitéve a felesleges rázkódásnak.

Citroën lengéscsillapító
Citroën lengéscsillapító
Citroën lengéscsillapító

Citroën kuplungok

A kuplung feladata, hogy a nyers energiát, amelyet a motor állított elő továbbítsa a sebességváltó felé. A kuplung megfelelő működésétől nagyon sok minden függ. A kuplungnak az autó indításánál és a váltásnál van nagy szerepe. Azért fontos, hogy a kuplung a megfelelő minőségű legyen, hogy az indítás és a váltás kényelmes legyen, így az autó biztonságos maradhasson az indítás és a váltás körül is. A probléma akkor merül fel, ha a kuplung elkopik, vagy nem figyelnek oda a karbantartásra. Ebben az esetben az autó nem indul be, vagy nem tudunk vele váltani. Természetesen a Citroën kuplungjait megpróbálják úgy gyártani, hogy azok minél hosszabb életűek legyenek, ugyanakkor nagyon fontos a karbantartás és a folyamatos ellenőrzés is.

Citroën kuplung
Citroën kuplung
Citroën kuplung

Kormányművek Citroënekhez

A Citroënt sokan arról ismerik, hogy a GS modell volt az első, amelybe a DIRAVI elnevezésű kormányművet szerelték be, ezt aztán későbbi modelljeiben is alkalmazták. A két szelep vezérlésű kormánymű kiváló tulajdonsága, hogy a járó motor esetén is középállásba forgatja vissza a kormányt. Ennek köszönhető, hogy az úthibák kevésbé észlelhetőek és még defekt esetén is uralható marad a kocsi.

Citroën motoralkatrészek

Sokszor esik vita arról, hogy melyiket éri meg jobban megvásárolni, a gyári vagy az utángyártott alkatrészeket. A Citroën esetében is felmerült már sok helyütt ez a probléma. A Citroën motor alkatrészeit érdemes inkább a kiváló gyártótól vásárolni. Sok esetben más alkatrészeknél elfogadhatóak a gyengébb utángyártottak is, de a motor a gépkocsi szíve, így megérdemli, hogy a motor alkatrészek a legtökéletesebbek legyenek.
Olajszűrők
Sok autótulajdonos nem foglalkozik az olajjal és az olajszűrővel. Pedig a Citroën is azt ajánlja, hogy évente ejtsünk meg egy olajcserét, még akkor is, ha autónk még nem futotta le az olajcseréhez szükséges kilométerszámot. Az olajszűrő feladata is rendkívül fontos, a Citroënnek van saját gyártott olajszűrője, ajánlatunk szerint érdemes ezt vásárolni, hiszen az olajszűrő megfelelő működése is az autó biztonságát segíti elő.
Kipufogó
A kipufogó talán az egyik olyan alkatrésze egy járműnek, amelyről a legkevesebb szó esik és amellyel a legkevesebbet foglalkoznak az autótulajdonosok. Ennek oka talán az, hogy egy olyan eldugott helyen van, ahová még akkor sem nagyon tekintünk, ha éppen az autót ellenőrizzük. A kipufogó pontosan amiatt, hogy az autó aljának hátsó részén található nagyon sok káros hatásnak is van kitéve, sok káros kémiai és mechanikai hatás is éri. Egy jó kipufogó azonban bírja a strapát és a több ezer kilométerek után sem mondja fel a szolgálatot. Ilyenek a Citroën kipufogói, amelyekben teljesen megbízhatunk.
Hűtés - fűtés
Akinek van jogosítványa, annak nem kell magyarázni, hogy egy gépjármű hűtési-fűtési technológiáját. Elég annyit tudni róla, hogy mennyire fontos, hogy az alkatrészek, amelyek a hűtésben és a fűtésben szerepet játszanak megfelelően működjenek, hiszen az autó biztonsága is ettől függ. Sok esetben az autómentők is azzal a problémával találkoznak az úton, hogy túlmelegedett a motor, mert a hűtőradiátor nem működött, vagy mert a vízpumpa mondta fel a szolgálatot. A Citroën fokozottan ügyel arra, hogy alkatrészei a legmegfelelőbb minőségben készüljenek és hogy minden időjárási körülmény között kiválóan működjenek. Így van ez a hűtési-fűtési alkatrészekkel is.

Citroën olajszűrő
Citroën kipufogó
Citroën hűtés-fűtés

Szélvédő tisztítás

Lássunk tisztán vezetés közben. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen mosóvizet használunk a szélvédő tisztításához, sőt az is nagyon fontos, hogy a Citroën már olyan törlőlapátot fejlesztett ki, amely kiválóan eltünteti – a megfelelő mosóvíz használata mellett – a szélvédő legnagyobb szennyeződéseit is. A biztonságos és a komfortos vezetés élményéhez az is hozzátartozik, hogy tökéletesen kilássunk a szélvédőn, a Citroën ezt sem hagyta szem elől téveszteni.
Láthatjuk, hogy a Citroën a legkisebb és az ún. legjelentéktelenebb alkatrészekre is úgy tekint, mintha a gépjármű legfontosabb eszköze lenne. Ennek így is kell lenni, hiszen az autó alkatrészei összhangban működnek, és csak együttesen biztosíthatnak biztonságos, balesetmentes, kényelmes és kellemes utazást.

Termékkategóriák