Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

FORD TOP kategóriák

Ablakmosó, ablaktörlő
Bowdenek - pedálok
Elektromos alkatrészek
Erőátvitel
Fék Mechanika
Fék Hidraulika
Futómű/kormányzás
Fényszóró, világítás
Gyújtás/izzítás
Hűtés/fűtés/klíma
Jeladók, érzékelők
Kilincsek, zárak
Kipufogó
Karosszéria
Lengéscsillapítók/rugók
Motor
Szíjak, görgők
Szűrő
Üzemanyagrendszer

ELŐZŐ KERESÉSEKFord autóalkatrész jellemzői

Manapság egyáltalán nem mindegy már, hogy milyen alkatrészekkel vásároljuk meg az autónkat, hiszen az alkatrész az, ami meghatározza a gépjármű teljesítményét, biztonságát, kényelmét, vezetési élményt stb. Sokszor az utángyártott alkatrészek nem elégítik ki az autósok kívánalmait, vagy egyszerűen sokkal hamarabb szervizre lesz szükségük, mintha a gyári alkatrészeket használná. A Ford autóalkatrész jellemzően jó tulajdonságokkal rendelkezik, megbízhatóvá teszi a gépjárművet, kényelmessé a vezetést és stabillá az autót – ezek mind a kényelmet és a biztonságos utazást kínálják. A Ford autóalkatrész a megfelelő karbantartással egészen hosszú életet biztosít a járműnek. Ismerkedjünk meg a Ford gyári alkatrészek tulajdonságaival.

A FORD fékrendszere

A Ford fékrendszere a más gyártók fékrendszereihez képest a lista lején áll. Egy gépjármű fékrendszere sok alkatrészből tevődik össze, amelyek tökéletes működése adja meg a gépkocsi teljes biztonságát. Természetesen a fékrendszer is sok más alkatrészhez is kapcsolódik, egy autó ugyanis úgy működik, mint egy emberi test, ahol a szervek összehangolt működése adja az egészséges életet. Így van ez az autónál is, a fékrendszer azonban a biztonság alapját képezi. Ha a fékrendszer minden eleme jól működik, akkor a gépkocsi jól reagál a fékezésre, minél kisebb a féktáv, annál biztonságosabb az autó – ehhez természetesen még a gumik tapadási felülete is nagyban hozzájárul. Fontos a fékrendszer karbantartása, hiszen a pozitív tulajdonságok csak akkor tudnak érvényesülni.

Ford alkatrész
Ford alkatrész
Ford alkatrész

Ford lengéscsillapító

A személygépkocsik lengéscsillapítója sokak szerint csak a kényelmet szolgálja, ám nem így van ez a Fordnál. A Ford ugyanis különös odafigyelést fordít a lengéscsillapítók gyártására, amitől tényleg igaz, hogy sokkal kényelmesebbé válnak az ezzel felszerelt autók, de ez azt is jelenti, hogy az autó stabilabb, könnyebben kormányozható, tehát sokkal biztonságosabb is. A kényelem és a biztonság ilyen szempontból komoly összefüggésben van a Ford autóalkatrész tekintetében.

Ford lengéscsillapító
Ford lengéscsillapító
Ford lengéscsillapító

Ford kuplung

A kuplung a motor által előállított nyers energiát átalakítja és a sebességváltó felé továbbítja, tehát működésének főleg az indításkor, a leálláskor és a váltáskor van nagy szerepe – tulajdonképpen mindig. Pontosan emiatt nagyon fontos a megfelelő kuplung, hiszen ha az nem működik jól, akkor akár balesetveszélyessé is válhat az autó. A Ford autóalkatrész legnagyobb pozitívuma, hogy képesek nagyon jó összhangot teremteni az alkatrészek között. Ennek köszönhető, hogy a sebességváltás szinte észrevehetetlen, a gépkocsi teljesen egyenletesen képes elindulni, leállni és a váltásokkor sem okoz semmi kényelmetlenséget. A kuplung kopására azonban nagyon oda kell figyelni, erre a Ford szakértői is felhívják a figyelmet, hiszen ha az elkopik, akkor problémák léphetnek fel az indítás és a váltás során. A Ford kuplung a megfelelő karbantartás mellett hosszú élettartamot ígér.

Ford kuplung
Ford kuplung
Ford kuplung

Ford kormányművek

A Ford kormányművek kiváló vezetési élményt nyújtanak, hiszen nem kell nagy erőbefektetés ahhoz, hogy stabilan tartsa a sofőr a járművet, sőt, még a nehéz időjárási viszontagságok között is könnyűnek bizonyul a kormányzás. Ez természetesen a kormányművek összehangolt munkájának köszönhető, amelyhez még az abroncsok minősége is hozzásegíti a járművet. A kormánykerék megfelelő működése a biztonságra is kihatással van, hiszen a gyors reakcióidő ebben segít.

Ford motoralkatrészek

A motor a gépkocsi szíve, amely természetesen nem egyetlen alkatrészből áll, hanem egy egész rendszert képeznek a motoralkatrészek. A Ford motoralkatrészeiről azt érdemes tudni, hogy igen erősen működnek együtt, tehát az alkatrészek külön-külön úgymond támogatják és segítik egymást – mint egy jó rendszer.


Ford olajszűrők

A Ford olajszűrő olyan kialakítású, hogy hosszú időn keresztül biztosítja az olaj számára a megfelelő minőséget. Az olajszűrő ugyanis azzal, hogy tisztán tartja az olajat, azzal a motort és más alkatrészek minőségét is védi. Ahogyan már többször említettük – de talán ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni az autótulajdonosoknak –, hogy az egyik legfontosabb dolog az alkatrészek tekintetében, hogy azok összhangban tudjanak működni és segítsék egymást, hiszen így tud a rendszer a teljes tökéletességben működni. A Ford autóalkatrész pontosan ezt segíti elő, hiszen azzal, hogy képes kiváló minőségben tartani az olajat és más folyadékokat, hosszabb élettartamot kölcsönöz a többi alkatrésznek is.


Ford kipufogó

A Ford kipufogó olyan kialakítású, hogy azzal csökkenti az autó működésének zaját, illetve a természetbe kibocsátott gázok aránya is kevesebbé válik. A Ford kipufogóval felszerelt gépkocsik így környezetbarátnak mondhatóak és csendesebb a futásuk is. Ez előnyt jelent, hiszen kellemesebb utazást kínál – kellemesebb a vezetési élmény is, és az utasok számára is kényelmesebb utazást jelent.


Ford hűtés-fűtés

A Ford autóalkatrész, amely a hűtés-fűtés technológiájáért felel igen összetett működésű, amely a gépkocsik előnyére válik. A hűtés-fűtés úgy van kialakítva, hogy a gépkocsi minden egyes alkatrésze a megfelelő hőmérsékleten tudjon működni, ezzel elkerülve a nyári túlmelegedést, vagy a téli lehűlést. Természetesen a hűtés-fűtés nem csak az alkatrészekre vonatkozik, hiszen a fűtött vagy a klimatizált utastér az utasok kényelmét szolgálja.

Ford olajszűrő
Ford kipufogó
Ford hűtés-fűtés

Ford szélvédő tisztítás

A Ford szélvédők kialakítása, a Ford autóalkatrész – a forma és az anyag – is olyan összetételű, hogy az könnyen tisztítható legyen. Ehhez természetesen hozzájárul a szélvédő tisztító lapát és a használathoz szükséges szélvédőmosó folyadék, amely nagyon könnyen eltávolítja a szélvédőn tanyázó foltokat és a piszkokat. Nagyon fontos, hogy a szélvédőt könnyű legyen tisztítani, hiszen az alkatrészek megfelelő működése mellett ez a biztonság másik alapja. A Ford arra is odafigyelt, hogy a lapátok minden folyadékot is képesek legyenek eltávolítani a szélvédőről.

Termékkategóriák