Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

FORD autóalkatrész Modell választás

«Vissza
Válasszd a számodra megfelelő FORD típust, hogy a leggyorsabban meg tud találni azt a(z) FORD autóalkatrészt amit keresel.

Ford autóalkatrész jellemzői

Manapság egyáltalán nem mindegy már, hogy milyen alkatrészekkel vásároljuk meg az autónkat, hiszen az alkatrész az, ami meghatározza a gépjármű teljesítményét, biztonságát, kényelmét, vezetési élményt stb. Sokszor az utángyártott alkatrészek nem elégítik ki az autósok kívánalmait, vagy egyszerűen sokkal hamarabb szervizre lesz szükségük, mintha a gyári alkatrészeket használná. A Ford autóalkatrész jellemzően jó tulajdonságokkal rendelkezik, megbízhatóvá teszi a gépjárművet, kényelmessé a vezetést és stabillá az autót – ezek mind a kényelmet és a biztonságos utazást kínálják. A Ford autóalkatrész a megfelelő karbantartással egészen hosszú életet biztosít a járműnek. Ismerkedjünk meg a Ford gyári alkatrészek tulajdonságaival.

A FORD fékrendszere

A Ford fékrendszere a más gyártók fékrendszereihez képest a lista lején áll. Egy gépjármű fékrendszere sok alkatrészből tevődik össze, amelyek tökéletes működése adja meg a gépkocsi teljes biztonságát. Természetesen a fékrendszer is sok más alkatrészhez is kapcsolódik, egy autó ugyanis úgy működik, mint egy emberi test, ahol a szervek összehangolt működése adja az egészséges életet. Így van ez az autónál is, a fékrendszer azonban a biztonság alapját képezi. Ha a fékrendszer minden eleme jól működik, akkor a gépkocsi jól reagál a fékezésre, minél kisebb a féktáv, annál biztonságosabb az autó – ehhez természetesen még a gumik tapadási felülete is nagyban hozzájárul. Fontos a fékrendszer karbantartása, hiszen a pozitív tulajdonságok csak akkor tudnak érvényesülni.

Ford alkatrészFord alkatrészFord alkatrész

Ford lengéscsillapító

A személygépkocsik lengéscsillapítója sokak szerint csak a kényelmet szolgálja, ám nem így van ez a Fordnál. A Ford ugyanis különös odafigyelést fordít a lengéscsillapítók gyártására, amitől tényleg igaz, hogy sokkal kényelmesebbé válnak az ezzel felszerelt autók, de ez azt is jelenti, hogy az autó stabilabb, könnyebben kormányozható, tehát sokkal biztonságosabb is. A kényelem és a biztonság ilyen szempontból komoly összefüggésben van a Ford autóalkatrész tekintetében.

Ford lengéscsillapítóFord lengéscsillapítóFord lengéscsillapító

Ford kuplung

A kuplung a motor által előállított nyers energiát átalakítja és a sebességváltó felé továbbítja, tehát működésének főleg az indításkor, a leálláskor és a váltáskor van nagy szerepe – tulajdonképpen mindig. Pontosan emiatt nagyon fontos a megfelelő kuplung, hiszen ha az nem működik jól, akkor akár balesetveszélyessé is válhat az autó. A Ford autóalkatrész legnagyobb pozitívuma, hogy képesek nagyon jó összhangot teremteni az alkatrészek között. Ennek köszönhető, hogy a sebességváltás szinte észrevehetetlen, a gépkocsi teljesen egyenletesen képes elindulni, leállni és a váltásokkor sem okoz semmi kényelmetlenséget. A kuplung kopására azonban nagyon oda kell figyelni, erre a Ford szakértői is felhívják a figyelmet, hiszen ha az elkopik, akkor problémák léphetnek fel az indítás és a váltás során. A Ford kuplung a megfelelő karbantartás mellett hosszú élettartamot ígér.

Ford kuplungFord kuplungFord kuplung

Ford kormányművek

A Ford kormányművek kiváló vezetési élményt nyújtanak, hiszen nem kell nagy erőbefektetés ahhoz, hogy stabilan tartsa a sofőr a járművet, sőt, még a nehéz időjárási viszontagságok között is könnyűnek bizonyul a kormányzás. Ez természetesen a kormányművek összehangolt munkájának köszönhető, amelyhez még az abroncsok minősége is hozzásegíti a járművet. A kormánykerék megfelelő működése a biztonságra is kihatással van, hiszen a gyors reakcióidő ebben segít.

Ford motoralkatrészek

A motor a gépkocsi szíve, amely természetesen nem egyetlen alkatrészből áll, hanem egy egész rendszert képeznek a motoralkatrészek. A Ford motoralkatrészeiről azt érdemes tudni, hogy igen erősen működnek együtt, tehát az alkatrészek külön-külön úgymond támogatják és segítik egymást – mint egy jó rendszer.


Ford olajszűrők

A Ford olajszűrő olyan kialakítású, hogy hosszú időn keresztül biztosítja az olaj számára a megfelelő minőséget. Az olajszűrő ugyanis azzal, hogy tisztán tartja az olajat, azzal a motort és más alkatrészek minőségét is védi. Ahogyan már többször említettük – de talán ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni az autótulajdonosoknak –, hogy az egyik legfontosabb dolog az alkatrészek tekintetében, hogy azok összhangban tudjanak működni és segítsék egymást, hiszen így tud a rendszer a teljes tökéletességben működni. A Ford autóalkatrész pontosan ezt segíti elő, hiszen azzal, hogy képes kiváló minőségben tartani az olajat és más folyadékokat, hosszabb élettartamot kölcsönöz a többi alkatrésznek is.


Ford kipufogó

A Ford kipufogó olyan kialakítású, hogy azzal csökkenti az autó működésének zaját, illetve a természetbe kibocsátott gázok aránya is kevesebbé válik. A Ford kipufogóval felszerelt gépkocsik így környezetbarátnak mondhatóak és csendesebb a futásuk is. Ez előnyt jelent, hiszen kellemesebb utazást kínál – kellemesebb a vezetési élmény is, és az utasok számára is kényelmesebb utazást jelent.


Ford hűtés-fűtés

A Ford autóalkatrész, amely a hűtés-fűtés technológiájáért felel igen összetett működésű, amely a gépkocsik előnyére válik. A hűtés-fűtés úgy van kialakítva, hogy a gépkocsi minden egyes alkatrésze a megfelelő hőmérsékleten tudjon működni, ezzel elkerülve a nyári túlmelegedést, vagy a téli lehűlést. Természetesen a hűtés-fűtés nem csak az alkatrészekre vonatkozik, hiszen a fűtött vagy a klimatizált utastér az utasok kényelmét szolgálja.

Ford olajszűrőFord kipufogó Ford hűtés-fűtés

Ford szélvédő tisztítás

A Ford szélvédők kialakítása, a Ford autóalkatrész – a forma és az anyag – is olyan összetételű, hogy az könnyen tisztítható legyen. Ehhez természetesen hozzájárul a szélvédő tisztító lapát és a használathoz szükséges szélvédőmosó folyadék, amely nagyon könnyen eltávolítja a szélvédőn tanyázó foltokat és a piszkokat. Nagyon fontos, hogy a szélvédőt könnyű legyen tisztítani, hiszen az alkatrészek megfelelő működése mellett ez a biztonság másik alapja. A Ford arra is odafigyelt, hogy a lapátok minden folyadékot is képesek legyenek eltávolítani a szélvédőről.

Fekmester.hu ®
<< vissza
LENYIT
FORD TOP kategória
Ablakmosó, ablaktörlő
Bowdenek - pedálok
Elektromos alkatrészek
Erőátvitel
Fék Mechanika
Fék Hidraulika
Futómű/kormányzás
Fényszóró, világítás
Gyújtás/izzítás
Hűtés/fűtés/klíma
Jeladók, érzékelők
Kilincsek, zárak
Kipufogó
Karosszéria
Lengéscsillapítók/rugók
Motor
Szíjak, görgők
Szűrő
Üzemanyagrendszer
KÉRDÉSE VAN?
Biztonsági kód:
Biztonsági kód


ELŐZŐ KERESÉSEK
A biztonságos internetes bankkártyás fizetést a K&H Bank biztosítja.
A biztonságos internetes bankkártyás fizetést a K&H Bank biztosítja. Elfogadott bankkártyák.
Kapcsolat
4028, Debrecen, Sámsoni u. 16/B.
Telefon: +36 30 9264 160
Telefon: +36 20 9150 340
Telefon: +36 70 3705 259

H: 9:00-17:00 , K-P: 8:00-17:00
info@fekmester.hu
Fekmester.hu a facebookonFekmester.hu a facebookon