Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

MAZDA TOP kategóriák

Ablakmosó, ablaktörlő
Bowdenek - pedálok
Elektromos alkatrészek
Erőátvitel
Fék Mechanika
Fék Hidraulika
Futómű/kormányzás
Fényszóró, világítás
Gyújtás/izzítás
Hűtés/fűtés/klíma
Jeladók, érzékelők
Kilincsek, zárak
Kipufogó
Karosszéria
Lengéscsillapítók/rugók
Motor
Szíjak, görgők
Szűrő
Üzemanyagrendszer

ELŐZŐ KERESÉSEKAmit a Mazda autóalkatrészről tudni érdemes

A Mazda már 1920 óta létezik, első autóját 1960-ban mutatta be. Azóta is folyamatosan újul és járművei folyamatos fejlődésen mennek keresztül – természetesen, hiszen a technológia és az elvárások is fejlődnek, mások lesznek. Egy autótulajdonos számára az egyik legfontosabb, hogy járműve biztonságos és megbízható legyen. Ez a tulajdonos felől is odafigyelést igényel. Fontos, hogy járművét rendszeresen ellenőriztesse és fontos a karbantartás is. A Fékmester Parts Kft ajánlata, hogy minőségi utángyártott alkatrészekkel szerelje fel autóját. Ismerkedjünk meg a Mazda alkatrészeivel.

Fékrendszerek Mazda autókhoz

A Mazda különösen nagy figyelmet fordít a biztonságra, ez az egyik alapja is a járműveiknek, hogy rendkívül biztonságosak. A Mazda aktív és passzív biztonsági rendszerei is azt mutatják, hogy biztonságos az autó. Természetesen a fékrendszer felépítése és a fékrendszer különféle alkatrészei is a biztonsági rendszerhez tartoznak. A legújabb Mazda típusok már olyan intelligens fékrendszerrel működnek, amelyek képesek érzékelni – például egy dugóban – az előttük álló autót, és képesek megakadályozni a ráfutásos ütközést. A Mazda fékrendszer működésének lényege és kiválósága abban rejlik, hogy ha a rendszer ütközés lehetőségét észleli, akkor azonnal készenlétbe helyezi magát, hogy rögtön reagálni tudjon majd a helyzetre. A Mazda fékrendszere képes vészfékezést végrehajtani.

Mazda alkatrész
Mazda alkatrész
Mazda alkatrész

Lengéscsillapítók Mazda autókhoz

A lengéscsillapítók elsődleges feladata, hogy a kerék minél tovább az úton maradjon, tehát hogy minél hosszabb ideig létrejöjjön folyamatos érintkezés a talajjal. Ezzel növelhető a jármű irányíthatósága, stabilitása, amely sokkal biztonságosabb utazást kínál. Az autó fejlődéstörténetében a lengéscsillapítónak nem volt ekkora szerepe, mint most, hiszen a járművek nem voltak ilyen nehezek, egy-egy bukkanó után ez azt jelentette, hogy a jármű a talajon tudott maradni. A mai, sokkal nagyobb tömegű járművek már hosszú időre emelkednének el a földtől egy-egy nagyobb bukkanó után, ha nem lenne a lengéscsillapító. A lengéscsillapító tehát nem kizárólag a komfortot, de a biztonságot is jelenti. A Mazda különösen nagy figyelmet fordít a lengéscsillapítók megfelelő működésére.

Mazda lengéscsillapító
Mazda lengéscsillapító
Mazda lengéscsillapító

Mazda kuplungok

A gépkocsik kiváló működése általában attól függ, hogy az alkatrészek mennyire tudnak jól összhangban működni. Ez akkor következhet be, ha például egy gyártótól választjuk az alkatrészeket, például a Mazda gépkocsink akkor működik a legjobban, ha minden alkatrésze Mazda gyártmányú. Így van ez a kuplunggal is, amely a sebességváltóval és a motorral dolgozik egybe, és az autó megfelelő indulásáról és leállásáról tehet.

Mazda kuplung
Mazda kuplung
Mazda kuplung

Kormányművek Mazdához

A kormányművekre természetesen óriási figyelmet fordít a Mazda, hiszen ezek az alkatrészek adják a gépjármű stabilitását, a könnyű kormányozhatóságot és a gyors reakcióidőt. Tulajdonképpen a biztonság és a kényelmes, kellemes vezetési élmény alapját a kormányművek adják.

Mazda motoralkatrészek

A Mazda egyre nagyobb hangsúlyt fektet a környezettudatosságra is, amely a motoralkatrészek működésében is megmutatkozik. A legújabb fejlesztésű SKYACTIV hajtáslánc a motorból és a sebességváltóból áll, amelynek összhangban lévő működése egy gazdaságos, ám mégis nagy teljesítményű, de alacsonyabb fogyasztású járművet alkot. Ez a típusú motor megtalálható a dízelmotor fajtájában, de a benzines motor fajtájában is, mindkét típus üzemanyag-hatékonyan tud viselkedni. A Mazda másik fontos új motoralkatrésze a I-Stop rendszerben mutatkozik meg. Ez azt jelenti, hogy amikor az autó áll, akkor a motor képes kikapcsolni magát – amelyet a volánnál ülő szinte észre sem vesz – és újraindítani, amikor szükséges. Ez is az üzemanyag-fogyasztás mértékét segíti csökkenteni és környezettudatos megoldás is.
Olajszűrők
Az olajszűrő az autó azon alkatrésze, amelyen néha áthalad a zárt térben keringő motorolaj. A motorolaj nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű legyen, és hogy a bizonyos idejű használat után is ugyanolyan jól funkcionáljon, mint friss korában. A motorolajat egyébként az ételhez lehet hasonlítani, egy idő után elmúlik a frissessége, és nem lesz annyira „ízes”. Ha megfelelő az olajszűrő, akkor ezt a folyamatot képes lelassítani, tehát a motorolajat nem kell olyan sűrűn cserélnie. A Mazda olajszűrőket nagy odafigyeléssel gyártják. Az olajszűrő akkor dugulhat el, ha az olajat nem cserélték ki akkor, amikor kellett volna, és így az sokkal több káros anyagot szállít az olajszűrő felé, amitől az könnyen bedugul.
Kipufogó
A kipufogó rendkívül fontos eleme a gépjárműveknek, hiszen elvezeti az elhasznált és káros anyagokat az autóból. A Mazda kipufogói már természetesen olyan szűrőkkel vannak felszerelve, és olyan technológiai fejlődésen mentek keresztül, hogy a környezetbe minél kevesebb káros anyagot juttassanak ki és hogy minél csendesebben is tudjon működni a kipufogó.
Hűtés - fűtés
Az autó kényelmét és a komfortérzetet sokszor az is meghatározza, hogy az utastérben hogy érzi magát a sofőr és az utasok. A Mazda természetesen arra is nagy hangsúlyt fektetett, hogy az utastér levegője mindig a megfelelő lehessen, hogy ezt a tulajdonos mindig a saját igényeihez alakítsa. Ma már nem kell attól tartani, hogy ha kint hideg van, akkor a kocsiban is fázni fognak, vagy hogy a rekkenő hőségben majd beleolvadnak az autóba, hiszen erre szolgál a klíma, amely már a legtöbb Mazda autóba be van szerelve. A Mazda klímák kiválóan működnek, szinte pillanat alatt a megfelelő hőmérséklet érzékelhető a gépjárműben.

Mazda olajszűrő
Mazda kipufogó
Mazda hűtés-fűtés

Szélvédő tisztítása

Fontos, hogy tisztában legyen azzal, hogy mennyire fontos a szélvédő tökéletes tisztasága. Még egy apró folt is képes pillanatokra vakká tenni a vezetőt, sőt arra is figyelmet kell fordítani, hogy az anyósülés előtti üvegrész is makulátlanul tiszta, foltmentes éa csíkmentes legyen. Ehhez kiváló megoldást nyújt a Mazda szélvédőtisztító szere, amely használata teljes mértékben képes eltávolítani, méghozzá csíkmentesen a foltokat és szennyeződéseket. Ne hagyja piszkosan szélvédőjét, hiszen az ront az esztétikán és még balesetveszélyes is.

Termékkategóriák