Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

NISSAN TOP kategóriák

Ablakmosó, ablaktörlő
Bowdenek - pedálok
Elektromos alkatrészek
Erőátvitel
Fék Mechanika
Fék Hidraulika
Futómű/kormányzás
Fényszóró, világítás
Gyújtás/izzítás
Hűtés/fűtés/klíma
Jeladók, érzékelők
Kilincsek, zárak
Kipufogó
Karosszéria
Lengéscsillapítók/rugók
Motor
Szíjak, görgők
Szűrő
Üzemanyagrendszer

ELŐZŐ KERESÉSEKAmit a Nissan autóalkatrészről tudni érdemes

A Nissan mérnökei a kezdetektől arra törekednek, hogy autóik és alkatrészeik megfelelő minőségűek legyenek és hogy hűen tudják szolgálni tulajdonosaikat több tíz éven keresztül. Ehhez az is fontos, hogy a tulajdonos is a kellő odafigyeléssel bánjon autójával. Fontos például figyelembe venni, hogy a minőségi utángyártott alkatrészek milyen jó tulajdonságokkal és mennyivel nagyobb megbízhatósággal rendelkeznek, mint az olcsó utángyártottak. A Nissan alkatrészekről a Fékmester Parts Kft mondja el véleményét.

Fékrendszerek Nissan autókhoz

A Nissannak is nagyon fontos, hogy tulajdonosai meg legyenek elégedve járműveikkel, ezért alkatrészeik gyártására is óriási hangsúlyt fektetnek. A fékrendszer az egyik, amely a legkiválóbb technológiával és odafigyeléssel készült, hiszen ez a biztonsági rendszer egyik alapja. Ha a fékrendszer megbízható, akkor a jármű is biztonságosnak mondható. A tesztelések során a Nissan fékrendszere minden alkalommal jól teljesített.

Nissan alkatrész
Nissan alkatrész
Nissan alkatrész

Lengéscsillapítók Nissan autókhoz

Sokan azt hiszik, hogy a lengéscsillapító csakis a jármű kényelméért felel, emiatt nem foglalkoznak azzal, hogy milyen gyártmányú a lengéscsillapító. A Nissan felhívja arra a figyelmet, hogy a lengéscsillapító a jármű menet közbeni stabilitásáért is felel, ami nagyon fontos például egy esős vagy egy havas úton. A nem egyenletes úton is a lengéscsillapító az egyik, amely az útfelületen próbálja tartani a gépjárművet, tehát ezért fontos, hogy a megfelelő alkatrésszel rendelkezzen az autó.

Nissan lengéscsillapító
Nissan lengéscsillapító
Nissan lengéscsillapító

Nissan kuplungok

A Nissan kuplung minden tekintetben kiválóan működik. A kuplung feladata nem egyszerű a gépkocsiban, ám ezt sokan elfelejtik és nem fordítanak kellő figyelmet a kuplung gyártmányára. Pedig fontos, hogy a kuplung összhangban tudjon működni, dolgozni a sebváltóval és a motorral, ez pedig csak akkor érhető el, ha Nissan autónk Nissan gyártmányú kuplunggal szolgál. A kuplung a sebváltó felé áramoltatja azt az energiát, amelyet a motor termel, sőt szabályozni is kell ezt a nyers energiát. A kuplung az indításnál, a megállásnál és minden egyes sebességváltásnál fontos, tehát lényeges, hogy jó minőségű legyen.

Nissan kuplung
Nissan kuplung
Nissan kuplung

Kormányművek Nissanhoz

Fontos, hogy egy gépjármű milyen kormányrendszerrel működik. Ma már szinte csak szervó kormányú autókat gyártanak, hiszen ezzel sokkal kellemesebbé teszik a vezetési élményt. A kormánymű azonban nem csak a kormányból áll, hiszen rengeteg alkatrész tesz arról, hogy a jármű a megfelelő irányba haladjon. A kormányművektől függ, hogy bizonyos utakon milyen stabil tud maradni a jármű, hogy milyen gyorsan reagálnak a vezető adta „utasításokra”, hogy egyenesben, illetve kanyarban is mennyire marad stabil és könnyen irányítható az autó. A Nissan mindent elkövetett azért, hogy kormányművei kiválóan működjenek, hogy az utazás ne csak kényelmes, de biztonságos is legyen az utasok és a sofőr számára is.

Nissan motoralkatrészek

A különféle motoralkatrészek együttesen alkotják meg egy gépjármű motor rendszerét. Ez tulajdonképpen a jármű szíve és lelke, minden alkatrész ide csatlakozik közvetlen vagy közvetett úton, tehát nagyon fontos, hogy a motor alkatrészei a megfelelő minőségűek legyenek. Ez csakis a Nissan saját gyártmányú alkatrészeivel érhető el, hiszen az odafigyelés, a precizitás mindig a saját gyárból kerül ki.
Olajszűrők
Az olajszűrő rendkívül fontos funkciókat tölt be az autóknál. Az olajszűrő feladata, hogy tisztán, a megfelelő állapotban tartsa hosszú időn keresztül a motorolajat. A motorolaj egy zárt rendszerben kering, és ennek a minőségétől függ sok esetben a gépjármű megfelelő működése. A motorolajat időnkét, bizonyos kilométerszámok után, cserélni kell. Ha ez a csere nem történik meg, az nagyon rosszat tesz az olajszűrőnek, hiszen az olajszűrő megfelelő működése függ a motorolaj minőségétől is. Fontos tehát, hogy a motorolaj és az olajszűrő is jó minőségű legyen, hogy összhangban, harmonikusan tudják végezni a feladatukat, ami a motor megfelelő működéséhez járul hozzá. A Nissan gyártmányú olajszűrő rendkívül jó minőségben készül.
Kipufogó
A kipufogórendszer három feladatot teljesít a gépjárműben: környezetvédelem, hangtompítás és a motorteljesítmény fokozása. A Nissan kipufogói mindhárom területen kiválóan helytállnak. A katalizátorral felszerelt kocsik hozzájárulnak ahhoz, hogy a környezetbe minél kevesebb káros anyag jusson, ez a Nissan kipufogóira is tökéletesen érvényes. A kipufogó képes csökkenteni a belső és a külső zajokat is, és növeli a motor teljesítményét és a nyomatékot, ugyanakkor a fogyasztást is csökkenti. A Nissan kipufogóit a legnagyobb szakértelemmel állították elő a legkiválóbb gyártósoron, tehát minden elvárást kiválóan teljesítenek.
Hűtés - fűtés
A Nissan természetesen odafigyel a kényelemre és a komfortra is, amellett, hogy autói rendkívül biztonságosak és könnyen kezelhetőek. A komforthoz az is hozzátartozik, hogy az autóban megfelelő hőmérséklet uralkodjon, hogy a hideg időben és a meleg időjárási körülmények között is kellemesen és kényelmesen utazhassanak az utasok és vezethessen a vezető. Az sem mindegy ugyanis, hogy a vezető mennyire érzi jól magát a vezetés során, hiszen például a hidegtől elgémberedett végtagok még balesetveszélyesek is lehetnek. A hűtés-fűtés azonban az alkatrészekre is vonatkozik, a Nissan ezt is jól megoldotta, hiszen csak akkor működhet kiválóan egy gépjármű, ha a megfelelő feltételeket megteremtjük számára.

Nissan olajszűrő
Nissan kipufogó
Nissan hűtés-fűtés

Szélvédő tisztítása

A szélvédő tisztán tartásáról sokan megfeledkeznek, legalábbis nem fordítanak kellő figyelmet rá. Pedig a szélvédő tisztán tartása nem pusztán az esztétika miatt szükséges, hanem biztonsági szempontból is ügyelnünk kell rá. A Nissan ablakmosó szerei és az ablaktörlő lapát kialakítása és összetétele is olyan, hogy minden erőfeszítés nélkül, csupán egy gombnyomással tisztítsuk meg a szélvédőt. A törlőlapát kialakításánál odafigyeltek arra, hogy még hosszú használat után se görbüljön és deformálódjon el, hanem kiválóan tisztítsa meg a szélvédő minden pontját.

Termékkategóriák