Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

OPEL TOP kategóriák

Ablakmosó, ablaktörlő
Bowdenek - pedálok
Elektromos alkatrészek
Erőátvitel
Fék Mechanika
Fék Hidraulika
Futómű/kormányzás
Fényszóró, világítás
Gyújtás/izzítás
Hűtés/fűtés/klíma
Jeladók, érzékelők
Kilincsek, zárak
Kipufogó
Karosszéria
Lengéscsillapítók/rugók
Motor
Szíjak, görgők
Szűrő
Üzemanyagrendszer

ELŐZŐ KERESÉSEKOpel autóalkatrész jellemzői

Európa szerte ismert az Opel autó és Opel autóalkatrész, hiszen rendkívül sok és minőséges gépjárműről és a gyár által előállított alkatrészekről van szó. Ennek oka talán az, hogy az Opel teljes mértékben európainak mondható, bár igaz hogy már 1929-től a General Motors tulajdonában áll – ami amerikai –, de a gyár alapítása német, és Európa a legfőbb forgalmazási hely. Az Opel autóalkatrész tulajdonosok meg vannak elégedve a működéssel és a minőséggel, hiszen megbízható termékekről van szó. Tudjuk meg, hogy miért is kedvelik az Opel alkatrészeket.

OPEL fékrendszere

Az Opel autóalkatrész mind a blokkolásgátló, az első és a hátsó fékrendszer, a fékszervók és a fékhidraulika terén is kiváló eredményeket tud felmutatni a teszteken. A szakemberek a fejlesztések során legfőképpen azt tartották szem előtt, hogy a fékrendszer különféle elemei együttesen tudjanak jó teljesítményt nyújtani, hiszen a gépjármű biztonságát tekintve talán ez a legfontosabb. Az Opel fékrendszer elemeinek összehangolt működése biztonságos utazást kínál és a vezető számára is kellemesebb vezetési élményt nyújt.

Opel alkatrész
Opel alkatrész
Opel alkatrész

Opel lengéscsillapító

A lengéscsillapító a gépkocsi egyenletes utazásáról tehet, hiszen a megfelelő működéssel képes megszüntetni a jármű lengéseit az út során. Ennek előnye, hogy sokkal kényelmesebb lesz az utazás, ugyanakkor sokan nem tudják, hogy ez a biztonságért is felel. A jó minőségű lengéscsillapító eléri, hogy a kerekek hosszabb ideig érintkezzenek a talajjal, ezáltal kisebb lesz a rugózás és növekszik az autó irányíthatósága. Az Opel lengéscsillapító a megfelelő karbantartás mellett igazán hosszú élettartamra képes, ugyanakkor fontos, hogy ennek tudatában legyen, hiszen ha nem figyel oda, akkor könnyen megeshet, hogy észre sem veszi, hogy már cserélni kellene a lengéscsillapítót.

Opel lengéscsillapító
Opel lengéscsillapító
Opel lengéscsillapító

Opel kuplung

A kuplung, vagyis a tengelykapcsoló sem egy elemből áll, hiszen a kuplung megfelelő működése három rész együtteséből tevődik össze, ezek pedig a kuplung szerkezet, a tárcsa, illetve a kinyomócsapágy. Ezek az elemek együttes feladata, hogy kapcsolatot hozzon létre a motor és a sebességváltó között, vagyis a motor által előállított energiát a sebességváltó felé továbbítsa – a megfelelő mértékben. A kuplungnak tehát az indításnál és a leállásnál van nagy szerepe, de természetesen a menet közbeni váltásoknál is tevékeny része van. A kuplung az autó lelkéhez tartozik a motor, a lengéscsillapító és más fontos Opel autóalkatrész mellett. A nem megfelelő működése balesetveszélyessé teheti a kocsit. Sok probléma lehet vele, de a megfelelő karbantartás mellett ezekkel nem nagyon kell számolni.

Opel kuplung
Opel kuplung
Opel kuplung

Opel kormányművek

A gépkocsik egy másik nagyon fontos rendszere – hiszen itt sem csak a kormánybotról beszélünk – a kormánymű. Az Opel autóalkatrész egyik kiemelkedő eleme a kormánymű, hiszen a gépkocsi biztonságos úton maradásában elég nagy szerepe van. A kormányművek nem csak a kellemes kormányzási élményt adják, hanem egyszerűen abban segítik a vezetőt, hogy az minden erőfeszítés nélkül tudja egyenesben tartani a kocsit, illetve hogy még a legélesebb kanyarokban is gyorsan reagáljon a forgatásra a kormánymű. Az Opel alkatrész tekintetében erre nem szokott panasz lenni.

Opel motoralkatrészek

A motoralkatrészek a gépkocsi szívét és lelkét képezik, ugyanakkor nem csak önmagában, hanem az összes ide futó, és innen kifutó alkatrésszel együtt, hiszen ez a rendszer adja meg a gépkocsi alkatrészeinek egységét. Arról, hogy a motor a megfelelő teljesítmény mellett tudjon dolgozni nagyon sok alkatrész együttes és azok összehangolt működése tehet, érdemes tehát nem csak arra gondolni, hogy az alkatrészek terén a motor jó legyen, hanem a működését elősegítő többi alkatrész minőségére is figyelmet kell fordítani.


Opel olajszűrők

Az olajszűrő például nagyon sokban meghatározza, hogy a motor és a különféle motoralkatrészek hogyan működnek, hiszen az olajszűrő azzal, hogy a megfelelő minőségben tartja a gépjármű folyadékait, a különféle alkatrészek munkáját és élettartamát is segíti. Az Opel olajszűrő kialakítása olyan, hogy az hosszú élettartamot kínál a motorolajnak, amely segíti a motor – tehát a teljes gépjármű működését. Ha a motorolaj jó minőségű marad a csere idejéig, akkor az egyenletes üzemanyag fogyasztást is biztosít – tehát számos előnye van annak, ha a megfelelő olajszűrő kerül a gépjárműbe.


Opel kipufogó

Sokan nem foglalkoznak a kipufogó minőségével, pedig egy Opel kipufogó például képes csökkenteni a kocsi zaját, és meg tudja szűrni úgy a távozó gázt, hogy az minél kevesebb káros anyagot juttasson a levegőbe, vagyis a külső környezetbe. Az Opel autóalkatrész ezáltal környezetbarát autózást kínál.


Opel hűtés-fűtés

A gépjármű megfelelő működéséhez hozzá tartozik az is, hogy a hűtés-fűtés technológia a megfelelően dolgozzon. Ez azt jelenti, hogy a hűtés-fűtési rendszer képes a megfelelő hőmérsékletet biztosítani az alkatrészeknek, hogy azokra a külső környezet ne legyen semmilyen káros hatással, illetve van egy olyan hűtés-fűtési rendszer is, amely az utastér klímáját biztosítja. Az Opel mindkét területen jól teljesít, hiszen a motoralkatrészek például még a nagyon melegben sem mondják fel a szolgálatot, illetve a téli nagy hidegben is tökéletesen, probléma nélkül indítható a kocsi.

Opel olajszűrő
Opel kipufogó
Opel hűtés-fűtés

Opel szélvédő tisztítás

Az Opel szélvédő tisztítással nem sok probléma szokott lenni, hiszen a gyártó olyan szélvédő formát készít autóira, illetve úgy alakítja ki a lapátokat, hogy a víz ne üljön meg a szélvédőn, hanem gyorsan és mindenhonnan távozzon, ezzel segítve a sofőr kilátását és biztonságos vezetését.

Az Opel autóalkatrész jellemzői, hogy az elemek külön-külön is minőségesek, de a legjobban az együttes munkával képesek kényelmes és kellemes utazást és vezetési élményt adni. Az alkatrészek minőségét az is biztosítja, hogy a megfelelő karbantartás mellett hosszú élettartamúak és mindvégig szinte úgy működnek, mintha most vásárolta volna meg őket. Válassza az Opel autóalkatrész egyikét vagy együttesét, ha a megfelelő minőségre vágyik.

Termékkategóriák