Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

RENAULT TOP kategóriák

Ablakmosó, ablaktörlő
Bowdenek - pedálok
Elektromos alkatrészek
Erőátvitel
Fék Mechanika
Fék Hidraulika
Futómű/kormányzás
Fényszóró, világítás
Gyújtás/izzítás
Hűtés/fűtés/klíma
Jeladók, érzékelők
Kilincsek, zárak
Kipufogó
Karosszéria
Lengéscsillapítók/rugók
Motor
Szíjak, görgők
Szűrő
Üzemanyagrendszer

ELŐZŐ KERESÉSEKRenault autóalkatrész jellemzői

Egyre többen választják a Renault autóalkatrész valamelyikét gépkocsijukba, hiszen azok olyan jó tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek jobb futást biztosítanak a kocsinak. A Renault autóalkatrész használata nem csak kényelmes utazást biztosít, de a gépjármű biztonságosabbá is válik. A futás csendesebb, stabilabb az autó, a kormányzás pedig nem igényel nagy erőfeszítést, hiszen jó a reakcióidő is. Természetesen ez mind az összehangolt munkának köszönhető, amelyet az alkatrészek együttes működése ad. Érdemes tehát a gyári Renault alkatrészekkel felszerelnie autóját.

Renault fékrendszere

A Renault autóalkatrészek közül kiemelkedik a fékrendszer, amely a szakemberek szerint minden elemében kiválóan működik. A Renault fékrendszere teljes biztonságot ad az autónak – ehhez azonban természetesen az is hozzá tartozik, hogy milyen autógumival gurul a kocsi. A fékek biztonságát a jó kopásállóság adja, amely megbízhatóvá teszi a járműt hosszú időn keresztül. Fontos azonban a megfelelő karbantartás és az ellenőrzés, hogy amikor szükség van rá, akkor még időben sor kerüljön a teljes fékrendszer – vagy csak bizonyos elemeinek a – cseréjére.

Renault alkatrész
Renault alkatrész
Renault alkatrész

Renault lengéscsillapító

A lengéscsillapító igaz, hogy nem a fékrendszerhez tartozik, mégis a gépkocsi biztonsági alkatrészei közé sorolható. A lengéscsillapító elsősorban a komfortot szolgálja, ugyanakkor nagyon sok szerepe van a biztonság előteremtésében is. A lengéscsillapító jó működésével az érhető el, hogy a gépjármű kereke minél hosszabb ideig érintkezzen a talajjal, így sokkal stabilabb és könnyebben kezelhetővé válik a kocsi, mintha a menet közben sokszor eltávolodna a földről – hiszen ha nem lenne a lengéscsillapító, akkor ez így történne. Tévhit tehát az, hogy a lengéscsillapító kizárólag a kényelmes utazást szolgálja, hiszen nagy szerepe van a biztonságos utazás megteremtésében is.

Renault lengéscsillapító
Renault lengéscsillapító
Renault lengéscsillapító

Renault kuplung

A gépkocsik egyik legfontosabb eleme a kuplung, amely szintén egy komoly rendszer része. Talán ha azt mondják, hogy kuplung, akkor csak a kuplung pedálra gondol, pedig ennek a működése is egy komoly és összetett rendszerhez kapcsolódik. A Renault autóalkatrész: a kuplung szerkezet, a tárcsa és a kinyomócsapágy együttes és harmonikus működése képes a gépkocsi könnyű indítására és az egyenletes sebességváltásra. Ha a kocsi nem reagál a gyújtásra, ha rángat a váltásokkor, akkor az a kuplung meghibásodására utal. A kuplung biztosítja ugyanis a kapcsolatot a motor és a sebességváltó között, tehát a motor által képezett energiát átalakítja és a megfelelő mértékben a sebességváltó felé továbbítja. A kuplung a tengelykapcsolók közül a főtengelykapcsoló, tehát kiemelkedő szerepe van az autó működésében – ezért is fontos, hogy milyen kuplung van az autóban.

Renault kuplung
Renault kuplung
Renault kuplung

Renault kormányművek

A kormányművek segítik a vezetési élményt, de természetesen arra is nagy hatással vannak, hogy a jármű mennyire biztonságos. A kormánymű ma már olyan kialakítású általában, hogy nem igényel nagy erőfeszítést a kéznek, hiszen a kerekek nagyon gyorsan és már kis mozdításra is jól reagálnak. Ennek köszönhető, hogy a Renault kormányművel felszerelt gépkocsi vezetése kellemes, könnyű, és biztonságos is marad az autó. Ha kormányművek jól működnek, akkor az egy plusz stabilitást ad az autónak: könnyű egyenesben tartani a kocsit, de a kanyargós utakon is könnyű a kormányzás.

Renault motoralkatrészek

Sokat hallani arról, hogy a Renault motoralkatrészek jó minőségűek és hosszú élettartamúak. Ez egyébként igaz is, de csak abban az esetben, ha ehhez a kategóriához megfelelő Renault autóalkatrész emelek vannak mellette, hiszen hiába egy nagyon jó gyártmány a Renault-é, ha a többi alkatrész messze nem éri el ennek a minőségét, akkor ez is hamar tönkremegy, és nem tudja teljesíteni a tőle elvártat. Az alkatrészek összehangoltan működnek, igazodnak egymáshoz. Ha például az olajszűrő nem szűri meg kellőképpen a motoron is átfolyó olajat és más folyadékokat, akkor az ront a motor minőségén, az üzemanyag minőségén is, ezáltal változik a fogyasztás és minden alkatrész élettartama is.


Renault olajszűrők

A megfelelő olajszűrő hosszabb élettartamot biztosít a Renault autóalkatrészek számára, hiszen azzal, hogy jól átszűri az olajat, tehát hosszú időn át a megfelelő minőségű olaj keringhet a gépkocsiban, így megőrzi a különféle alkatrészek minőségét is. Ugyanis ha az olajszűrő nem jól működik, akkor hamar romlott lesz az olaj, amely ha átfolyik az alkatrészeken, akkor azok minőségét is rontja, sőt, rosszabb futást biztosít a kocsinak, több üzemanyag-fogyasztást jelent stb.


Renault kipufogó

A Renault kipufogó használatát sokan előnyben részesítik, hiszen a mai személygépkocsiknál már nagyon fontos, hogy minél kevesebb kárt okozzanak a természetben, a Renault kipufogó pedig képes megszűrni a rajta keresztül távozó gázokat, így azok sokkal kedvezőbbek a természetre nézve. A kipufogó még kellemesebbé teszi az autózást, hiszen képes csendesíteni a futáson – ez is a Renault autóalkatrész előnye.


Renault hűtés-fűtés

A személygépkocsik hűtésére és a fűtésére a régebbi időkben még nem fordítottak ekkora hangsúlyt, ma azonban már ez nem csak a komfortot szolgálja, hanem egyszerűen a gépkocsi jobb és hosszabb működését is. Az utastér klímája ugyanis az alkatrészek működésére is hatással van, hiszen a nyári melegben sokkal könnyebben túlmelegszenek például a motoros alkatrészek, mint a kissé hűtöttebb kocsiban. Természetesen vannak olyan alkatrészek is, amelyek direkt az alkatrészeket hűtik, ugyanakkor már az utastér klímája is képes segíteni ezen. A Renault hűtés-fűtés alkatrésze igazán jó ebben.

Renault olajszűrő
Renault kipufogó
Renault hűtés-fűtés

Renault szélvédő tisztítás

A szélvédő tisztasága a vezetőnek zavarmentes látást biztosít, ehhez azonban nem csak az járul hozzá, hogy Ön milyen időközönként és milyen alapossággal tisztítja meg a szélvédőt, hanem az is, hogy például a szélvédőnek milyen a kialakítása, milyen a formája és milyen az anyagösszetétele. Ezek ugyanis segítenek abban, hogy a lapát minél gyorsabban és tökéletesebben tudja eltávolítani a csapadékot és a foltokat az üvegről. Természetesen a csapadék minél gyorsabb eltávolítása is a szélvédő tisztaságához tartozik hozzá. A Renault szélvédője és a tisztaságához tartozó kiegészítő kellékek ebben a tekintetben kiemelkednek a többi gyártmánytól.

Termékkategóriák