Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

SEAT TOP kategóriák

Ablakmosó, ablaktörlő
Bowdenek - pedálok
Elektromos alkatrészek
Erőátvitel
Fék Mechanika
Fék Hidraulika
Futómű/kormányzás
Fényszóró, világítás
Gyújtás/izzítás
Hűtés/fűtés/klíma
Jeladók, érzékelők
Kilincsek, zárak
Kipufogó
Karosszéria
Lengéscsillapítók/rugók
Motor
Szíjak, görgők
Szűrő
Üzemanyagrendszer

ELŐZŐ KERESÉSEKSeat autóalkatrész jellemzői

A Seat az eredeti autóalkatrészek használatát támogatja, hiszen szerintük egy Seat gépjármű csak akkor működhet oly módon, mint ahogyan azt megálmodták és megtervezték, ha az eredeti alkatrészekkel működhet. A Seat autóalkatrész minden egyes elemének nyersanyag-összetétele kémiailag van egymással harmóniában, amelynek köszönhetően együttesen tudnak egy kiváló rendszert alkotni. Ennek természetesen arra is kihatása van, hogy egy-egy alkatrészt mennyi ideig tud problémamentesen használni, illetve hogy egy javítás után még mennyi probléma léphet fel. A Seat autóalkatrész minőségéről tanúskodik a hosszú élettartam, ami egy javítás után sem jelenti azt, hogy havonta a szervizben kellene egy pár napot töltenie a kocsinak.

Seat fékrendszere

Arról ma már senki nem vitatkozik, hogy az autóalkatrészek közül a fékrendszer elemei az egyik legfontosabbak. Ezeknél nem csak az a fontos, hogy a vásárlásnál jó minőségről tanúskodjanak, hanem hogy a használat során milyen eredményeket mutatnak fel, hogy mennyire gyorsan kopnak, illetve hogy mennyire tartósak. A Seat ebben a tekintetben jónak bizonyul, hiszen minden alkatrészük gyártásánál figyelembe veszik azokat az alkatrészeket is, amelyekkel az együtt dolgozik, tehát amely alkatrészek kapcsolatban állnak egymással, azok úgy is készülnek, hogy ebben ne legyen hiba. A fékrendszer tekintetében ez rendkívül pozitív eredményeket hoz, hiszen ennek az odafigyelésnek köszönhetően sokkal biztonságosabb lehet az autó.

Seat alkatrész
Seat alkatrész
Seat alkatrész

Seat lengéscsillapító

A lengéscsillapítóról sokan gondolják, hogy a gépjárművek komfortjáért felelnek, ugyanakkor gondolni kell arra is, hogy ezek a biztonsági berendezésekhez is hozzátartoznak. A lengéscsillapító ugyanis a gépkocsit talajjal való érintkezéséért felel, tehát azért, hogy a kerekek egy egy huppanó után is hamar visszakerüljenek a talajra, illetve ha van rá lehetőség, akkor ne is szakítsák meg a kapcsolatot vele. Ez egyrészt tényleg komfortosabbá teszi az utazást, hiszen a kocsinak nincsenek így nagy kilengései, ugyanakkor természetesen a biztonságos utazáshoz is hozzájárul, hiszen stabilabb és könnyebben irányíthatóbb is a jármű.

Seat lengéscsillapító
Seat lengéscsillapító
Seat lengéscsillapító

Seat kuplung

A kuplung – hasonlóképpen az összes Seat autóalkatrészhez – összehangoltan dolgozik együtt a sebességváltóval és a motorral, hiszen a kuplung feladata, hogy a motor által előállított nyers energiát átalakítsa és a sebességváltó felé a megfelelő mennyiséget továbbítsa. Ha ezek az alkatrészek nem működnek együtt, akkor a gépkocsi nem indul be, vagy rángat az autó a vezetés során, tehát se nem kényelmes az utazás, se nem biztonságos a jármű. A Seat kuplungja azonban jónak bizonyul, tehát egyenletes indítást ad, és a váltás szinte észrevehetetlen a vezetés során.

Seat kuplung
Seat kuplung
Seat kuplung

Seat kormányművek

Ahogyan azt már a Seattól megszokhattuk, természetesen a kormányművek is jó minőségűek, a megfelelő karbantartás mellett pedig hosszú élettartamúak. Fontos azonban ellenőrizni ezeket bizonyos időszakonként, hiszen a kormánymű kopása szinte észrevehetetlen, a biztonságos vezetéshez azonban erre is szükség van.

Seat motoralkatrészek

A motor, mint a gépkocsik lelke, nagyon fontos az autóvásárláskor, vagy éppen az alkatrészek cseréjekor. A motor azonban nem egy alkatrész, ezért is hívják inkább egy rendszernek, vagy motoralkarészeknek. Ezeknek az alkatrészeknek az együttes működése adja meg azt, hogy a gépjármű egyszerűen működésbe léphessen. Az azonban, hogy a motor hogyan dolgozik nem csak a motoralkatrészektől függ, hanem nagyon sok más elem minőségétől és működésétől. Vegyük például azt, hogy a motor összeköttetésben van a kuplungtól kezdve egészen a lengéscsillapítón keresztól a motorolajon át az olajszűrőkig és még nagyon sok mindent nem is említettünk. Ahogyan azt már a bevezetőben említettük, a Seat nagyon odafigyel arra, hogy az általuk gyártott Seat autóalkatrész önmagában is jól dolgozzon, de egymással is jól működjenek – hiszen a rendszerek lényege ez lenne, egy gépkocsi pedig csak így működhet jól.


Seat olajszűrők

A Seat olajszűrők sok jó tulajdonsággal rendelkeznek, amellyel meghosszabbítják minden Seat autóalkatrész élettartamát is. Az eredeti olajszűrő kiváló szűrőhatása lehetővé teszi a motor védelmét. Az olajszűrőnek nagy a szennyeződés-felvevő képessége, tehát kiváló a szűrőhatása. Ezt annak köszönheti, hogy még magas hőmérsékleten is jól el tudja végezni a feladatát, hiszen magas a hőállóság képessége. Az olajszűrőt úgy gyártották, hogy ellenálljon a nagy nyomásnak, és természetesen olyan anyagból készült, amely képes ellenállni a korróziónak.


Seat kipufogó

A legújabb Seat autók kipufogója olyan kialakítása, hogy az kevesebb káros gázt juttasson a környezetbe. A Seat gyártó azonban a régebbi típusok számára is kedvezett, hiszen már számukra is elérhető olyan kipufogó, amely csökkenti az autó káros hatásait a természetre. A kipufogó emellett pedig csendesebbé is teszi a járművet, amely szintén kedvező a kényelem tekintetében.


Seat hűtés-fűtés

A Seat hűtés-fűtés berendezések az utastér megfelelő klímájáról gondoskodnak, ugyanakkor a berendezések nagy előnye, hogy fel vannak szerelve por- és pollenszűrőkkel is – lehet ilyen változatot is találni. Ennek előnye, hogy amikor meleg vagy hideg levegőt fúj a ventilátor, akkor a szűrő megszűri a káros anyagoktól a levegőt, tehát mérsékelhetőek az allergiás tünetek, kíméletesebb a klíma használata, kevésbé lesz kellemetlen szagú a levegő, illetve ezeknek köszönhetően az autó ablaka is kevésbé párásodik. A megfelelő hűtő-fűtő berendezés természetesen az alkatrészek működésére is jó hatással van, hiszen nem kell a túlmelegedéstől vagy a lefagyástól tartanunk.

Seat olajszűrő
Seat kipufogó
Seat hűtés-fűtés

Seat szélvédő tisztítás

Amikor autót vásárol, vagy amikor az alkatrészek kerülnek a téma középpontjába, akkor nem sokan szoktak törődni a szélvédő tisztítással, hiszen sokak számára ez csak annyit jelent, hogy a szélvédő folyadékot letörlik az üvegről. A szélvédő megfelelő tisztítása azonban többet jelent – ezt tartotta szem előtt a Seat is, akik úgy gyártották le a szélvédőt – mint formában, mind anyagösszetételben – hogy arról könnyen lepörögjön a csapadék, a víz, illetve hogy a lapát is minél könnyebben le tudja mosni róla a tisztító folyadékot. Ez egy nagy előnye a Seat autóknak, és a Seat autóalkatrészek elemeinek

Termékkategóriák