Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

SKODA TOP kategóriák

Ablakmosó, ablaktörlő
Bowdenek - pedálok
Elektromos alkatrészek
Erőátvitel
Fék Mechanika
Fék Hidraulika
Futómű/kormányzás
Fényszóró, világítás
Gyújtás/izzítás
Hűtés/fűtés/klíma
Jeladók, érzékelők
Kilincsek, zárak
Kipufogó
Karosszéria
Lengéscsillapítók/rugók
Motor
Szíjak, görgők
Szűrő
Üzemanyagrendszer

ELŐZŐ KERESÉSEKŠkoda autóalkatrész jellemzői

A Škoda 1895 óta gyárt autókat és autóalkatrészeket, mint a Volkswagen leányvállalata működnek, amely információ máris igen sokat elárul a minőségről. Csehországban ma már a Škoda a legnagyobb ipari vállalat, amely személygépkocsik mellett még tehergépkocsikat és tömegközlekedési járműveket is gyárt. Cikkünkben a Škoda személygépkocsik számára készült autóalkatrészekkel foglalkozunk. A ma ismert Škoda gépjárművekről egyébként 1911-től beszélhetünk, hiszen ekkor csatlakoztak a gyártáshoz a Laurin & Klement. A Škoda autóalkatrész természetesen ma már a magyar piacon is megtalálható, és a világ több mint 100 országában vásárolhatunk Škoda autót vagy valamilyen autóalkatrészt. Nézzük, hogy mitől is olyan különleges a Škoda autóalkatrész.

Škoda fékrendszere

A Škoda fékrendszere egyértelműen jó biztonságot ad az autónak. A fékrendszer minden egyes elemének a kialakítása magán viseli a gyár precizitását, azt, hogy nem csak autókkal foglalkoznak, hanem motorkerékpárokkal és más járművekkel is – pontosan emiatt képesek arra, hogy autóalkatrészeik néhány tekintetben előnyösebbnek bizonyuljanak mint más gyártóké. A Škoda azonban hangsúlyozza, hogy csak az eredeti gyártott alkatrészeket érdemes beszerezni, hiszen a minőséget csak azok viselik magukon. A fékrendszer hosszú élettartamot is tudhat magáénak, ami egy autó biztonságának tekintetében rendkívül fontos. Az egyenletes kopás pedig azt jelenti, hogy csak sok év múltán lesz szükség egy új fékrendszer beszerzésére.

Skoda alkatrész
Skoda alkatrész
Skoda alkatrész

Škoda lengéscsillapító

A Škoda lengéscsillapító működése stabil tartást biztosít a kocsinak még nagy teljesítmény mellett, nehéz terepen is – ez azt jelenti, hogy a személygépkocsik, amelyek Škoda lengéscsillapítóval vannak felszerelve még nagyobb biztonságnak örvendhetnek. Sokan élnek abban a tudatban, hogy a lengéscsillapító csak azt szolgálja, hogy a kényesebb utakon se „ugráljon” nagyokat a jármű, ez azonban nem teljesen igaz, hiszen az mellett, hogy természetesen így sokkal kényelmesebb lesz utazni, sokkal biztonságosabb is az autó. Egyébként a régi autókban még nem volt szükség lengéscsillapítókra, hiszen akkor a kerekek még nem így néztek ki. A lengéscsillapító azóta nagyon fontos eleme a járműveknek, amióta a gumik levegővel vannak töltve, hiszen ez az alkatrész az autó kilengéseit csillapítja.

Skoda lengéscsillapító
Skoda lengéscsillapító
Skoda lengéscsillapító

Škoda kuplung

A Škoda kuplungok, vagy az összes kuplunghoz tartozó Škoda autóalkatrész magán viseli azt a minőséget, amelyre igazán büszkék lehetnek a cseh gyártók. A kuplung megfelelő működése egy stabil tartást és egyenletes működést biztosít a motornak, illetve a váltásokat is egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi. Az indításnál sincs semmi probléma, hiszen a jármű hiba nélkül indul minden körülmény között, és a váltások is rendben mennek. Természetesen valamilyen odafigyelést igényel a kuplung, de alapvetően jónak bizonyul a Škoda kuplung a teszteken.

Skoda kuplung
Skoda kuplung
Skoda kuplung

Škoda kormányművek

A Škoda kormányművek összehangolt működése a más alkatrészekkel előnyös vezetési élményt biztosít. A kormányművek összehangoltsága azt jelenti, hogy a járművezetőnek nem kell nagy erőfeszítést tennie, hogy az autó arra kanyarodjon amerre szeretné, illetve ha egy kissé banálisan hangzana, akkor pusztán arról van szó, hogy a kormány nagyon gyorsan reagál a mozdulatokra, vagyis a kormány gyorsan tudja az információt küldeni a kerekek felé – és ez visszafelé is működik: hiszen ahogyan az abroncs érzékeli a talaj változásait, azokat küldi is a kormány felé, tehát kényelmesen lehet irányítani és egyenesben is tartani az autót.

Škoda motoralkatrészek

Talán mindenki számára, aki egy kicsit is ért a gépkocsikhoz, de legalábbis annyit tud róluk, hogy egy beépített motor hajtja őket, annak egyértelmű, hogy a motoralkatrész a gépkocsi szíve és lelke is. A motortól függ a gépkocsi teljesítménye, és a megfelelő használattól tulajdonképpen minden alkatrész működése és élettartama is – amely visszafelé is működik, hiszen hiába van egy járműnek a legjobb motorja, ha a többi alkatrész, amely kapcsolatban van a motorral csak középkategóriás, akkor egyrészt az a motor sem fogja tudni a kihasználni a jó tulajdonságait, másrészt a többi minőségtelen alkatrész miatt ő is hamar elromolhat stb. Fontos, hogy eredeti motoralkatrészekkel működtessük a járművünket, hiszen azzal tehetünk a legtöbbet a teljesítmény és a hosszan tartó minőség érdekében.


Škoda olajszűrők

A Škoda olajszűrője például teljes mértékben támogatja a fenti, motoralkatrészekkel kapcsolatos – állításokat, hiszen pontosan amiatt rendkívül jó az olajszűrője, hogy ezzel támogatni tudja az olaj és más folyadékok minőségét, amelyeket működtetik a motort és már alkatrészekhez is közük van. Ezt lehetne a Škoda autóalkatrész elemek harmóniájának vagy összehangolt működésének nevezni.


Škoda kipufogó

Természetesen ma már s Škoda kipufogók is egyre jobban környezetbarátabbak, hiszen számukra is fontos volt, hogy amellett, hogy zajmentesebbé tegyék az autóikat a kipufogó segítségével, amellett azt is elérjék, hogy kevesebb káros gáz jusson a természetbe. A környezettudatosság egyre fontosabb, emiatt pedig már szinte felesleges is nem környezetbarát kipufogót gyártani, hiszen ezeket már kevésbé keresik az emberek.


Škoda hűtés-fűtés

A Škoda autóalkatrész elemekhez hozzá tartozik a hűtés-fűtés megoldását kínáló berendezések. Ezek az utastér megfelelő klímáját biztosítják, ami igazából nem csak kényelmi szempontból fontos. Az utastér klímája ugyanis bárhogyan is nézzük kihatással van az alkatrészek működésére is, illetve ha a sofőr jól érzi magát, akkor könnyebben tud koncentrálni, és biztonságosabbá válik a vezetés.

Skoda olajszűrő
Skoda kipufogó
Skoda hűtés-fűtés

Škoda szélvédő tisztítás

A Škoda szélvédőnek olyan a kialakítása, amelyhez kellőképpen illeszkedik a törlőlapát, tehát kiválóan eltávolítható vele a csapadék, és természetesen a különféle foltok is, amelyek megnehezítik a látást és a vezető koncentrációját. Kevés gyártó figyel erre oda, a Škoda azonban nem feledkezett meg ennek az aprónak tűnő, ám rendkívül fontos Škoda autóalkatrész minőségéről sem.

Termékkategóriák