Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

TOYOTA TOP kategóriák

Ablakmosó, ablaktörlő
Bowdenek - pedálok
Elektromos alkatrészek
Erőátvitel
Fék Mechanika
Fék Hidraulika
Futómű/kormányzás
Fényszóró, világítás
Gyújtás/izzítás
Hűtés/fűtés/klíma
Jeladók, érzékelők
Kilincsek, zárak
Kipufogó
Karosszéria
Lengéscsillapítók/rugók
Motor
Szíjak, görgők
Szűrő
Üzemanyagrendszer

ELŐZŐ KERESÉSEKAmit a Toyota autóalkatrészről tudni érdemes

A Toyota alkatrészeket mindenhol ismerik, hiszen a világ második legnagyobb autógyártójáról van szó. Ez biztosítja a Toyota használóit, hogy alkatrészeik kiváló minőségűek, hiszen egy világmárkától nem is várhatunk ettől kevesebbet. Fontos is, hogy gépjárművünk alkatrészei megfelelő minőségűek legyenek, hiszen ettől függ autónk biztonsága és megbízhatósága. Ezért ajánlják a szakértők, köztük a Fékmester Parts Kft is, hogy minőségi utángyártott alkatrészeket vásároljunk gépjárműveinkhez, hogy a teljes biztonságra menjünk. Sokszor akkor szembesülünk a gyenge utángyártott alkatrészek problémáival, amikor már késő... Legyen ez másképp a Toyotával, ismerjük meg a Toyota alkatrészek tulajdonságait.

Fékrendszerek Toyota autókhoz

A Toyota autóra jellemző, hogy esztétikailag is csodálatosak, stílusuk van, emellett pedig nagyon biztonságosak és a legtöbb körülmény között kiválóan szolgálják a tulajdonosokat, méghozzá sok évig. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a tulajdonosok a megfelelő alkatrészeket biztosítsák az autóik számára. Például a Toyota fékrendszer kiváló biztonságról tanúskodik, de ha nem a minőségi utángyártottat vásároljuk, akkor bizony problémák léphetnek fel. A fékrendszer pedig az autó egyik legfontosabb biztonsági alkatrésze, sőt, több alkatrész együttes működésének eredménye az, hogy az autó milyen gyorsan tud reagálni a lassítási kérésre.

Toyota alkatrész
Toyota alkatrész
Toyota alkatrész

Lengéscsillapítók Toyota autókhoz

A Toyota autók biztonságáról és menetstabilitásáról gondoskodik a lengéscsillapító is, amely kiváló eredményeket mutatott a különféle tesztelések során. A lengéscsillapító fontossága, hogy a járművet bármilyen sebesség mellett, a legnehezebb útszakaszokon is stabilan az úton tartsa. Ezzel nagyban megkönnyíti a vezető munkáját is, aki a stabilitás miatt másra tud fókuszálni, tehát kevésbé fárad el és még élvezetesebb is számára a vezetés. A lengéscsillapító működéséből az utasok annyit érzékelnek, hogy sokkal kényelmesebb az utazás, ha egy kiváló minőségű Toyota lengéscsillapítóval működik a jármű. A bukkanókat alig érzékelik, ezt pedig a különösen nehéz utakon igen fontos.

Toyota lengéscsillapító
Toyota lengéscsillapító
Toyota lengéscsillapító

Toyota kuplungok

Szó esett már a fékrendszerek és lengéscsillapító biztonsági funkcióiról, a kuplung a harmadik olyan alkatrész, amely az autó biztonságát segíti elő. A motor által előállított nyers energiát a sebességváltó felé a kuplung továbbítja. A kuplung felel azért, hogy a gépkocsi szakadásoktól mentesen, egyenletesen haladjon az úton, mindegy hogy milyen sebességgel is közlekedik éppen a jármű. A kuplungnak az indításnál és a megállásnál is nagy szerepe van, tehát nagyon fontos, hogy a megfelelő alkatrész kerüljön az autóba. A Toyota kuplungok olyan precizitással készülnek, hogy sokszor ezért nem vesszük észre a fontosságukat, mert szinte nincs is probléma velük.

Toyota kuplung
Toyota kuplung
Toyota kuplung

Kormányművek Toyotához

Beszéltünk már a gépjármű stabilitásáról, irányíthatóságáról és a kormányzási reakcióidőről. Ezeknek a tulajdonságoknak a végrehajtásához járulnak hozzá a kormányművek is. A kormánymű az a rendszer az autóban, amely az irányíthatóságért felel. Ez azért nagyon fontos, mert a kormány az, ami a sofőr kezében van, tehát egy olyan alap eszközről van szó, amely meghibásodása, nem megbízhatósága akár végzetes balesethez is vezethet. A Toyota óriási odafigyeléssel gyártja a kormányműveket, amelyek kiválóan működnek és kedvező feltételeket kínálnak a sofőröknek.

Toyota motoralkatrészek

A Toyota motoralkatrészek azok, amelyek a jármű futásáért felelnek, rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, ami kell is, hiszen a jármű szívéről van szó. A Toyota motoralkatrészek a megfelelő „bánásmóddal” évekig szolgálják a tulajdonost, amelyet biztonsággal hálál meg az alkatrész. A Toyota motorok úgy lettek kialakítva, hogy még nagy teljesítmény mellett se fogyasszanak túl sokat, hogy a motor hosszú kilométerek után se fulladjon ki, hanem úgy működjön, mint az első beindításnál. Tényleg fontos azonban, hogy folyamatosan ellenőriztesse a motoralkatrészeket, hiszen sokszor mi magunk nem vesszük észre a problémát, de egy szakértő azonnal látja, hallja a hibát és még a probléma előtt orvosolni tudja azt. A megfelelő karbantartással azonban biztosan nem lesz szüksége sűrű szervizelésre.
Olajszűrők
Ahogyan az eddigi alkatrészek is kapcsolódtak egymáshoz, a megfelelő működésük függött egymástól, ugyanúgy az olajszűrő is kapcsolódik a motorolajhoz, ezáltal pedig a motor és a motoralkatrészek működéséhez. Fontos, hogy az olajszűrő és a rajta keresztülmenő olaj kiváló minőségű legyen, mert tulajdonképpen ez is az alapanyaga a gépjármű működésének. A motorolaj pedig úgy működik, mint az étel, frissen és a megfelelő minőségben kell tartani. Erről gondoskodik az olajszűrő, ami nem engedi a káros és felesleges anyagokat tovább folyni. A Toyota olajszűrő és motorolaj a gépjármű kivételes minőségéről gondoskodik.
Kipufogó
Az üzemanyag káros gázainak és az égéstermékeknek is valahol el kell távoznia a gépjárműből, ez pedig a kipufogó lesz. A kipufogó a káros gázokat juttatja a külső környezetbe, azonban fontos tudnunk, hogy például a Toyota kipufogók már képesek környezetkímélő módon is elvégezni feladatukat. A kipufogó egyébként a motor teljesítményét is képes növelni oly módon, hogy mégsem használ fel több energiát. A kipufogó a jármű külső és belső zajait is csökkenti.
Hűtés - fűtés
Szó esett már az alkatrészekről, amelyek a biztonságot szolgálják, de nem beszéltünk még a Toyota azon alkatrészeiről, amelyek a kényelemért és a kellemes utazásért felelnek, mint például a klíma. A Toyota klíma kiváló funkciója, hogy a nyári melegben kellemesen hűssé tegye az utastér levegőjét, a téli zord hidegben pedig felmelegítse az utasokat. Ha arra gondolnak, hogy ez egy luxus, akkor tévednek, hiszen a volán mögött ülő személy komfortérzete kihat a vezetési stílusra is!

Toyota olajszűrő
Toyota kipufogó
Toyota hűtés-fűtés

Szélvédő tisztítása

Hasonló a helyzet a szélvédő tisztán tartásával kapcsolatban is. Sokan ezzel sem foglalkoznak eleget. Nem is gondolnánk, de egy apró folt is képes elvonni a figyelmet, és balesetet okozni. A szélvédő tisztítása a Toyota mosóvízzel és a Toyota szélvédőmosó lapáttal a leghatékonyabb, hiszen így foltmentesre, tökéletesen tisztára törölheti a szélvédőt, méghozzá karcmentesen.

Termékkategóriák