Segíthetünk? Fékmester Ügyfélszolgálat

VOLVO TOP kategóriák

Ablakmosó, ablaktörlő
Bowdenek - pedálok
Elektromos alkatrészek
Erőátvitel
Fék Mechanika
Fék Hidraulika
Futómű/kormányzás
Fényszóró, világítás
Gyújtás/izzítás
Hűtés/fűtés/klíma
Jeladók, érzékelők
Kilincsek, zárak
Kipufogó
Karosszéria
Lengéscsillapítók/rugók
Motor
Szíjak, görgők
Szűrő
Üzemanyagrendszer

ELŐZŐ KERESÉSEKAmit a Volvo autóalkatrészről tudni érdemes

A Volvo az első alkatrész gyártásától kezdve folyamatosan ügyel arra, hogy még jobb minőségben gyártsa termékeit. A Volvo első szempontja, hogy a gyárából kikerült alkatrészek megbízhatóak legyenek és hosszú élettartammal rendelkezzenek. A kiváló minőségű alkatrészek tesznek tanúbizonyságot arról, hogy a Volvo gépkocsik mennyire biztonságosak. A biztonság mellett természetesen az energiatakarékosságra és a környezetvédelemre, és a kényelemre is nagy hangsúlyt fektettek. A Fékmester Parts Kft elmondja a véleményét a Volvo minőségi utángyártott alkatrészeiről.

Fékrendszerek Volvo autókhoz

A Volvo autók fékrendszere olyan kialakítású, hogy a járművezető kéréseire azonnal reagálni tudjon még a legváratlanabb helyzetekben is. Kevés ennyire pontos fékrendszert ismerünk, mint amilyen a Volvo gyártmánya. Ezért is ajánlja a legtöbb autószerelő a Volvo fékrendszerét. A pontos és gyorsan reagáló fékrendszer teljes biztonságot kínál a vezetőnek és az utasoknak egyaránt.

Volvo alkatrész
Volvo alkatrész
Volvo alkatrész

Lengéscsillapítók Volvo autókhoz

Egy gépjármű lengéscsillapítója felel a biztonságért és a kényelemért is. Míg régen sokan azt hitték, hogy a lengéscsillapító kizárólag azt szolgálja, hogy az autó feleslegesen ne rázkódjon és ne „hintázzon”, ma már szinte mindenki tudja, hogy ettől sokkal több funkciót tölt be a lengéscsillapító. A lengéscsillapító segíti abban a járművet, hogy az a legegyenetlenebb úton is képes legyen a földön tartózkodni. Ezt azt jelenti, hogy a jármű sokkal biztonságosabb is, hiszen nincs kicsúszásveszély egy nedves úton, vagy a kanyarban is könnyebben stabil marad a jármű. A Volvo lengéscsillapítója minden teszten jól teljesített.

Volvo lengéscsillapító
Volvo lengéscsillapító
Volvo lengéscsillapító

Volvo kuplungok

A kuplung feladata, hogy a motor által előállított nyers energiát átalakítva juttassa a sebességváltó felé. Gondoljuk csak el, hogy mikor használjuk a kuplungot, így azt is tudni fogjuk, hogy milyen fontos a megfelelő működése. A kuplung funkcionál az indításnál és a motor leállításánál és minden egyes váltáskor a kuplung van a segítségünkre. Ahhoz, hogy a jármű egyenletesen haladjon, hogy a sebességváltást ne érzékeljük, szükséges egy kiváló gyártmányú kuplung. A hibás kuplung nagyon sok problémát tud okozni a járműnek, ami nem csak kellemetlen, de veszélyes is. Ha azt szeretné, hogy a kuplung körül semmilyen probléma ne merüljön fel, akkor válassza a Volvo alkatrészét.

Volvo kuplung
Volvo kuplung
Volvo kuplung

Kormányművek Volvóhoz

Az autó megbízhatóságáról is biztonságáról is árulkodnak a kormányművek. A kormánymű nem csupán a kormány, de több alkatrész együttese, amelyek összehangolt munkájának köszönhetjük, hogy irányíthatjuk a kocsit. A kormánymű bármelyik alkatrészének a meghibásodása akár azt is maga után vonhatja, hogy a kocsi irányíthatatlanná válik, az pedig tudjuk milyen óriási problémákat és baleseteket okozhat. Sajnos ez bármelyik autóval megtörténhet, bár ennek elkerülése érdekében fontos, hogy foglalkozzunk azzal, hogy milyen kormányművünk van. A Volvo kormányművei olyan technológiával készültek, hogy kiválóan biztonságossá tegyék a gépjárművet. Teljes biztosságot ez sem jelent, fontos hogy ellenőriztesse a kormányművet, bármilyenen apró rendellenességet is észlel.

Volvo motoralkatrészek

Az nem kérdés, hogy egy gépkocsi minden egyes alkatrészének kiváló minőségűnek kell lennie, hogy az jól működjön, és hogy hosszú távon, javítás nélkül, megfelelő karbantartással használható legyen. Ehhez kapcsolódnak a motoralkatrészek is, amelyek a legtöbb alkatrésszel kapcsolatban állnak, tehát rendkívül fontos, hogy megfelelő minőségűek legyenek. A Volvo nagy odafigyelést fordít a motoralkatrészek gyártására, hogy ez alapján is még megbízhatóbbak legyenek gépjárműveik. A Volvo motoralkatrészek a megfelelő karbantartás és ellenőrzés mellett hosszú élettartamúak, és biztonságos utazásokat eredményeznek.
Olajszűrők
Az olajszűrő olyan feladatot lát el, amely nagyon fontos, mégis csak kevesen ismerik és foglalkoznak vele, vagyis kevés figyelmet fordítanak rá. Az emberek azt hiszik, hogy az olajszűrő az autó azon alkatrésze, amelyen lehet spórolni. Ez azonban egy nagy tévedés, hiszen ha az olajszűrő nem megfelelő minőségű, vagy ha a rajta keresztül futó olajat nem cserélik meghatározott időnként, akkor bizony nagyobb problémákat is okozhat az autóban az olajszűrő, mint gondolnánk. Ha az olajszűrő nem működik jól, akkor az olajnak nem biztosítja a hosszan tartó és megfelelő minőséget ez pedig a motor és a különféle alkatrészek kárára mehet.
Kipufogó
A kipufogókkal kapcsolatban ma már nagy elvárás, hogy környezetkímélőek legyenek. Ezt már a legtöbb gyártó próbálja is teljesíteni, így tesz a Volvo is. A Volvo kipufogói minden elvárásnak képesek eleget tenni és a környezetkímélés mellett egyre zajtalanabb kipufogókat dobnak a piacra. A kipufogó másik fontos tulajdonsága, hogy a motor teljesítményét is növelje, tehát egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kipufogóval rendelkezik az autó. Sokan nem is tudják, hogy a kipufogó milyen fontos funkciókat tölt be, hogy az autó teljesítményét nem kizárólag a motor határozza meg, de a kipufogó is sokat tehet hozzá. Sőt, a kipufogó még akár energiamegtakarítást is képes létrehozni, hiszen a jól működő kipufogó – mint például a Volvo kipufogói – a motor teljesítményét növelik, mindeközben pedig csökkentik az üzemanyag-fogyasztást.
Hűtés - fűtés
A Volvo sem hagyja figyelmen kívül utasainak kényelmét, ezért olyan klímát építettet be autóikba, amely már pillanatok alatt képes a járműben a kívánt hőmérsékletet eredményezni, mindezt pedig energiatakarékos módon teszi. Ne feledkezzen el azonban arról, hogy bármennyire is jó minőségű a gépjármű hűtő és fűtő berendezése, évente fontos hogy kitisztíttassa azt és ellenőriztesse a működést, hiszen még a jó minőségű klímákban is előszeretettel megbújnak a kártevők, kórokozók és természetesen a por is, ami különféle allergiák kialakulásához vezethet.

Volvo olajszűrő
Volvo kipufogó
Volvo hűtés-fűtés

Szélvédő tisztítása

Ha Önt eddig a pillanatig nem érdekelte, hogy autója hogy néz ki, csak az volt a fontos, hogy jól működjön és minden körülmény között biztonságos legyen, akkor eláruljuk, hogy a szélvédő tisztán tartása is egészségügyi és baleset megelőzési szempontok miatt is fontos lehet, fordítson tehát nagyobb figyelmet erre, és használja a Volvo gyártmányú termékeket.

Termékkategóriák